Melomacarona (biscuiti pentru Craciun)

de Doralinda in Dulciuri, 17 Dec 2012 | 6764 vizualizari

 

Aceste biscoturi(nu stiu exact cum sa le numesc) sunt facute in grecia impreuna cu Kourabiedes, ptr craciun. Sunt foarte simple dar e mult de migalit la ele, dar merita sa le incercati!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 1 pahar ulei
  • jumatate pahar zahar
  • jumatate pahar suc de portocale proaspat
  • 1 cescuta cafea(espresso) coniac
  • coaja rasa de la o portocala
  • 1 lingura scortisoara
  • cateva nuci
  • 1 lingura bicarbonat de sodiu
  • ptr sirop:
  • 1 pahar apa
  • 1 pahar zahar
  • 1 pahar miere de albine
  • coji de portocale
  • cca 150 gr nuci macinate
  • Cuisoare cateva( nu sunt sigura cum se numesc in romana, in franceza clou de girofle)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melomacarona (biscuiti pentru Craciun):

Amestecam intai uleiul, zaharul, sucul de portocale, coniacul, coaja rasa de portocale si soda, apoi in alt bol punem faina amestecata cu scortisoara dupa care adaugam cu lingura cate putin la compozitia lichida. Amestecam cu mixerul pana se poate, apoi framantam cu mana. Aluatul trebuie sa fie destul de compact. Formele in Grecia se fac cam asa, luam cca o lingura din compozitie apoi punem pe o razatoare in partea mai mica, apasam si punem la mijloc o bucatica de nuca dupa care inchidem biscotul prin rulare. Punem la copt la 180C ptr cca 45 minute. Lasam sa se raceasca inainte de a le pune in sirop, eu le-am lasat toata noaptea. 

Ptr sirop, punem intr-o oala toate ingredientele si lasam sa fiarba cca 15 minute, apoi punem la foc mic si adaugam cate cuprind in oala, biscoturile, lasam cca 2 min pe fiecare parte apoi le scoatem pe o tava acoperita cu hartie de copt(ca sa nu se lipeasca intre ele) si presaram putina nuca deasupra. Lasam sa se raceasca inainte de a le pune intr-un platou.

Daca ti-a placut reteta noastra "Melomacarona (biscuiti pentru Craciun)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (37)

Doralinda 1

18.12.2012, 08:32

Va dau, va dau!rocsi, carla!

mihaelar63 1

23.12.2012, 02:48

Trebuie sa fie foarte buni

Doralinda 1

23.12.2012, 09:51

Sunt intr-adevar daca iti plac dulci!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Briose cu branza de vaci