Merdenele crocantele(branzoase si delicioase)

de alinutza1983 in Aperitive / Garnituri, 27 Mar 2011 | 5704 vizualizari

 

Am descoperit pe gabriela's blog cea mai grozava reteta de merdenele...eu deja le-am facut de 3 ori!!! sunt asa crocante si branzoase!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina tip 480 ( eu am facut o serie chair si cu faina neagra)
  • 1 lingurita otet
  • 1 lingurita sare
  • 500-600 gr apa ( se simte la mana)
  • 1 pachet margarina ulei pentru intins

pentru umplutura:

  • telemea rasa de oaie ( cam 500 gr) -eu am folosit feta                       
  • 1/4 din cantitatea de branza sa fie gris fiert si racit                       
  • smantana pentru omogenizare ( eu am folosit o cutiuta de fagaras si am renuntat la gris pentru ca nu imi prea place)
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Merdenele crocantele(branzoase si delicioase):

1. Mai intai pregatim un aluat omogen din faina, apa, otet, sare.Trebuie ca aluatul obtinut sa nu fie lipicios.

2. Bila de aluat obtinuta se va imparti in 16 buc egale( trebuie ca o bucata sa aiba in jur de 100 gr).

3. Pe un plan de lucru bine uns cu ulei se vor intinde bucatelele de aluat sub forma de dreptunghi foarte subtire, apoi se vor unge cu un strat subtire de margarina; se vor impaturi dreptunghiurile ca in poze , apoi se vor da la frigider minim jumatate de ora( avem grija sa le acoperim cu o folie alimentara ).

4. Dupa jumatate de ora vom intinde iar bucatile de aluat pe suprafata unsa cu ulei, iar in mijlocul foii obtinute intindem un patratel cu umplutura de branza, apoi incepem sa impaturim, aducand mai intai laturile verticale pana la jumatate sa se inatlneasca. apoi cele orizontale ( ne va rezulta un patrat). Indoitura va trebui sa stea dedesubt, adica sa vina asezata pe tava.

5. Dam merdenelele la cuptor, la foc mediu cca 15-20 min, pana cand acestea se rumenesc.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Merdenele crocantele(branzoase si delicioase) 95073
retete culinare - Merdenele crocantele(branzoase si delicioase) 95074
retete culinare - Merdenele crocantele(branzoase si delicioase) 95075
retete culinare - Merdenele crocantele(branzoase si delicioase) 95076
retete culinare - Merdenele crocantele(branzoase si delicioase) 95077
retete culinare - Merdenele crocantele(branzoase si delicioase) 95078
retete culinare - Merdenele crocantele(branzoase si delicioase) 95080
retete culinare - Merdenele crocantele(branzoase si delicioase) 95085
retete culinare - Merdenele crocantele(branzoase si delicioase) 95086
retete culinare - Merdenele crocantele(branzoase si delicioase) 95087
retete culinare - Merdenele crocantele(branzoase si delicioase) 95088
retete culinare - Merdenele crocantele(branzoase si delicioase) 95089
retete culinare - Merdenele crocantele(branzoase si delicioase) 95090
retete culinare - Merdenele crocantele(branzoase si delicioase) 95091
retete culinare - Merdenele crocantele(branzoase si delicioase) 95092
retete culinare - Merdenele crocantele(branzoase si delicioase) 95093
retete culinare - Merdenele crocantele(branzoase si delicioase) 95094
retete culinare - Merdenele crocantele(branzoase si delicioase) 95095

COMENTARII (22)

kukibella 1

28.03.2011, 21:36

alinutza1983 1

28.03.2011, 22:42

...mersi fetele!

bucatarimcudiana 1

03.04.2011, 15:42

le-am vazut si eu la gabriela, sunt nemaipomenite

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D