Merdenele cu branza

de gab_s19 in Aperitive / Garnituri, 21 Oct 2013 | 689 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. faina
  • 300 ml. apa
  • 250 gr. unt/margarina (la temperatura camerei)
  • 2 linguri de otet
  • 1 1/2 lingurita de sare Pentru umplutura:
  • 250 gr. branza
  • 2 linguri de gris
  • 100 ml. apa

Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Merdenele cu branza:


Faina, apa, sarea si otetul se pun intr-un bol si se framanta un aluat elastic si nelipicios. Se mai poate adauga putina faina daca aluatul nu are consistenta potrivita.
Pe suprafata de lucru unsa cu ulei, se formeaza un bastonas din aluat care se portioneaza in 12 bucati. Fiecare bucata se intinde in forma unui patrat; acestea se ung din abundenta cu unt sau margarina si se 'impacheteaza'. Dupa ce toate bucatile sunt gata unse si impachetate, se pun pe o farfurie care se acopera cu folie alimentara si se pune la frigider pentru o ora.

Intre timp, se pregateste umplutura. Grisul si apa se pun intr-o oala pe aragaz la foc mijlociu si se dau in fiert amestecand din cand in cand. Cand apa e complet absorbita de gris, se trage de pe foc si se lasa sa se raceasca. Dupa ce grisul s-a racit, se adauga branza si se marunteste cu furculita, amestecand pana cand grisul si branza se omogenizeaza.

Dupa o ora, se scoate aluatul de la frigider si din fiecare bucata se intinde un patrat pe suprafata de lucru bine unsa cu ulei. Foaia de aluat se intinde foarte subtire iar in mijlocul acesteia se pune cate putin din umplutura si se impacheteaza aducand colturile foii catre mijloc, acoperind umplutura (sub forma unui plic). Se aseaza cu partea pliata in jos pe o tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei.
Se da tava la cuptorul preincalzit (200°C) pentru 30-35 de minute sau pana cand merdenelele s-au rumenit frumos.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Merdenele cu branza 270931
retete culinare - Merdenele cu branza 270932
retete culinare - Merdenele cu branza 270933
retete culinare - Merdenele cu branza 270934
retete culinare - Merdenele cu branza 270935
retete culinare - Merdenele cu branza 270936
retete culinare - Merdenele cu branza 270937
retete culinare - Merdenele cu branza 270938
retete culinare - Merdenele cu branza 270939
retete culinare - Merdenele cu branza 270940
retete culinare - Merdenele cu branza 270941
retete culinare - Merdenele cu branza 270942
retete culinare - Merdenele cu branza 270943
retete culinare - Merdenele cu branza 270944

COMENTARII (3)

MotanLaOale 1

21.10.2013, 15:29

Rocsi 1

21.10.2013, 18:53

Super bune merdenelele.

Valclaudia 1

21.10.2013, 22:00

Bune rau

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L