Mere caramelizate in aluat

de simona72 in Dulciuri, 9 Apr 2013 | 1123 vizualizari

 

Este o reteta f usoara si cu putine ingrediente....Eu am facut-o pt ca aveam ceva aluat foetaj ramas de la tarta cu ghebe...si cu ce mai aveam prin frigider...

 

INGREDIENTE

  • 100-150 gr aluat foietaj
  • 1 si 1/2 mar
  • 3 betisoare de scortisoara
  • 3 linguri mari de zahar
  • 2 lingurite unt
  • 2 paharele(mici ca de tuica)cognac sau rom
  • pt servit:
  • 3 cupe inghetata de vanilie(de preferinta)
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mere caramelizate in aluat:

Merele se curata de coaja si se taie in doua, obtineti 3 jumatati de mar.Le curatati si locsorul in care au stat semintele si codita, iar in locul lor bagati in fiecare cite un betisor de scortisoara. Intindeti cu sucitorul intr-o foaie nu f subtire aluatul si imbracati merele in el dar fara a acoperii si partea taiata cu scortisoara.

Intr-o tigaie(cu miner detasabil) puneti zaharul la caramelizat, se aduga untul dupa ce s-a caramelizat zaharul, se amesteca si se lasa sa se topeasca, iar apoi se adauga cognacul si amestecati putin . Se pun jumatatile de mar cu partea taiata in tigaie peste caramel, se dau la cuptorul incins la 200 grade pt 30 minute ,pina se rumeneste aluatul. Se servesc caldute, cu caramel si cu o cupa de inghetata de vanilie.(eu nu am avut decit inghetata de capsuni in congelator) Pofta buna!!!

 

RETETA IN IMAGINI

Mere caramelizate in aluat-0
Mere caramelizate in aluat-1
Mere caramelizate in aluat-2
Mere caramelizate in aluat-3
Mere caramelizate in aluat-4
Mere caramelizate in aluat-5
Mere caramelizate in aluat-6
Mere caramelizate in aluat-7
Mere caramelizate in aluat-8

COMENTARII (23)

ionela2682

ionela2682 1

10.04.2013, 09:02

interesant!!

Sim0na

Sim0na 1

10.04.2013, 14:19

N-am mancat niciodata.. dar cred ca-s foarte bune

simona72

simona72 1

10.04.2013, 14:36

Pe cit e de usoara pe atit este de buna....baiatul meu a intrebat daca mai este...am facut o portie pt fiecare...cu siguranta o voi mai face...

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24