Mere coapte

de Bucataras in Slow Cooking, 29 Sep 2015 | 1093 vizualizari

 

(timp de pregatire 10 min, timp de gatire 2 ore si 30 min, program high, complexitate redusa)

 

INGREDIENTE

  • Mere – 4 buc
  • Batoane de scortisoara – 4 buc
  • Scortisoara pudra – 2 lingurite
  • Unt – 100 g
  • Stafide – 100 g
  • Pastaie de vanilie – 1 buc
  • Cognac sau cherry – 100 ml
  • Zahar brun – 4 linguri
  • Cardamon boabe – 3-4 buc
  • Ienibahar boabe – 3-4 buc
  • Apa – 50 ml
  • Inghetata de caramel sau vanilie – 4 scoops
  • Topping de vanilie – 4 linguri
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mere coapte:

 

  • Scobeste merele cu un cutit, lasand cca 1 cm intact fata de baza;

  • Pune-le in Crock Pot 6 L Saute si adauga apa, boabele de cardamon si cele de ienibahar;

  • Infige in fiecare cate un baton mic de scortisoara si umple merele cu stafide;

  • Adauga cate o lingura de zahar brun pe fiecare, urmata putina scortisoara pudra ( pe fiecare in parte);

  • Aplicam apoi cate un cub de unt deasupra;

  • Stropeste-le cu cognac sau cherry;

  • Desfa pastaia de vanilie si adauga si semintele in vas;

  • Seteaza Crock Pot 6 L Saute pe timpul de 2 ore si 30 min (pentru 4 mere mari) si programul “high”;

  • Verifica-le, si cand s-au inmuiat serveste-le pe o farfurie, cu cateva linguri din sosul pe care l-au lasat, inghetata de vanilie sau de caramel si topping de vanilie pe deasupra;

 

Pofta buna !

 

 

COMENTARII (10)

Bya Ralu

Bya Ralu 1

29.09.2015, 15:51

Ce faine sunt

Rocsi

Rocsi 1

29.09.2015, 20:59

O bunatate...

reisnaor_2006

reisnaor_2006 1

07.12.2015, 22:49

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24