Mere coapte cu nuci

de madi_marin in Dulciuri, 8 Iun 2013 | 924 vizualizari

 

Ador merele coapte! În coajă sau nu, felii sau întregi, cu nucă sau dulceaţă…..oricum ar fi pregătite, sunt delicioase!

 

INGREDIENTE

  • 2 mere măricele
  • 2 linguri cu zahăr brun
  • 2 linguri cu zahăr
  • 30 g unt
  • scorţişoară măcinată
  • nuci măcinate
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mere coapte cu nuci:

Se pun într-un vas mai mic de cuptor la caramelizat zahărul şi o lingură de zahăr brun. Când are culoare mai deschisă se adaugă untul şi se amestecă.

Se curăţă merele de coajă şi cu tăietorul rotund special, li se scot cotoarele şi se taie felii.

Se pun în feliile de mere în sosul caramel, apoi se presară deasupra lor restul de zahăr brun, praful de scorţişoară şi nuca măcinată (după gust), apoi se dă vasul la cuptor la foc mic ca să se pătrundă merele. Se întorc o singură dată.

Se servesc ca atare sau cu îngheţată alături.

Poftă bună!

 

COMENTARII (24)

madi_marin 1

10.06.2013, 20:40

SimO...te astept...

madi_marin 1

10.06.2013, 20:40

Alina....ma bucur ca iti plac...

Bya Ralu 1

04.01.2014, 19:23

bune

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21