Mere coapte cu nuci, migdale si inghetata

de Dana_Retetegg in Dulciuri, 22 Noi 2011 | 1901 vizualizari

 

Un desert delicios si rapid, de mare efect la o masa cu prietenii!

 

INGREDIENTE

  • 4-5 mere,
  • peltea de gutui,
  • nuci,
  • migdale,
  • scortisoara,
  • inghetata,
  • wafer rolls
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mere coapte cu nuci, migdale si inghetata:

Pentru ca am avut mere mai mari, le-am taiat pe jumatate si le-am scos cotoarele. Pentru mere mai mici putem sa le lasam intregi si doar sa le indepartam cotoarele.

Daca nu este scobitura destul de mare, mai adancim cu o lingurita.

Punem in fiecare jumatate de mar un praf de scortisoara si cate o lingurita de peltea de gutui.

Asezam apoi in peltea bucati mici sau mari de nuci si migdale (am pus migdale culese chiar de noi din migdalul de la tara).

Am pus merele intr-o tava pe hartie de copt. Le-am lasat aproximativ 20 de minute in cuptor.

Am servit merele umplute cu inghetata si wafer rolls alaturi.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Mere coapte cu nuci, migdale si inghetata 134594
retete culinare - Mere coapte cu nuci, migdale si inghetata 134595
retete culinare - Mere coapte cu nuci, migdale si inghetata 134596

COMENTARII (13)

Dana_Retetegg 1

23.11.2011, 22:28

Da, au o aroma super

MIUTA 1

24.11.2011, 23:28

Delicios

Dana_Retetegg 1

24.11.2011, 23:31

Multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55