Mere coapte cu prune

de nadina73 in Mancaruri de post, 20 Mar 2010 | 2883 vizualizari

 

super bune

 

INGREDIENTE

  • 6-8 mere mari
  • prune uscate
  • zahar
  • scortisoara putina apa
  • stafide inmuiate in apa cu rom (o mana)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mere coapte cu prune:

Merele se taie in 4 dar nu de tot se cresteaza bine apopi se pune putin zahar  brun si scortisoara si 3-4 stafide apoi se invelesc in staniol  uns putin cu ulei si se pun la cuptor pentru 25-30 minute sau se pot pune intr-un vas de yana acoperite fara staniol

Prunele uscate se firb cu putin zahar in apa  nu multa si se ferb cu capac sau se pot pune in tava langa mere numai prunele vor avea un sus de culoare inchis si se imprima in mere

Se servesc ca desert de post sant grozave

 

RETETA IN IMAGINI

Mere coapte cu prune-0
Mere coapte cu prune-1
Mere coapte cu prune-2

COMENTARII (9)

Oana 1

21.03.2010, 23:49

Ce bine arata!!

nadina73 1

21.03.2010, 23:59

mihaela cred ca e cea mai grea reteta de facut,iti dai seama ce greu e ?

nadina73 1

22.03.2010, 00:00

multumesc mult fetelor

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04