Mere cu bundita

de Zamfira in Dulciuri, 18 Mar 2013 | 1133 vizualizari

 

Desert extrem de aromat, un gust perfect dulce-acrisor. Originea acestui desert ,,svab".
Svab: coloniştii germani, francezi, italieni şi spanioli aşezaţi în secolul al XVIII-lea în unele regiuni din Banat şi din Transilvania, germ. Schwabe.
Recomand acest desert celor care nu sunt la dieta :)), odata gustate aceste mere cu bundita, nu vor putea fi lasate deoparte pana nu le gatam.
Sa aveti pofta!!!

 

INGREDIENTE

  • 5-6 mere dulce acrisoare, foarte bine coapte (moi)
  • 250-300 g faina
  • 1 ou
  • 2 linguri zahar
  • 200 ml lapte
  • 300 ml apa
  • zahar pudra vanilata
  • scortisoare
  • sare
  • ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mere cu bundita:

Spalam, curatam merele de coaja si le taiem rondele indepartand mijlocul marului cu o lingurita.

Pudram rondelele cu faina si apoi le dam prin aluat (bundita).

Aluat (bundita): amestecam faina, oul, laptele si apa, adaugam un pic de sare, apoi adaugam zaharul. Omogenizam foarte bine aluatul,  trebuie sa obtinem o compozitie mai groasa ca o smantana (mult mai consistententa decat compozitia pentru clatite).

Rondelele date prin faina si aluat sunt prajite in ulei incins (5-7 minute pe fiecare parte).

O recomandare: prajiti merele intr-un vas, tigaie, etc. cu capac...merele cu bundita sunt foarte neastamparate.

Scoateti rondelele pe un servet absorbant.

Cand se mai racesc rondelele, le pudram cu zahar pudra vanilata si scortisoare.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Mere cu bundita-0
Mere cu bundita-1
Mere cu bundita-2
Mere cu bundita-3
Mere cu bundita-4
Mere cu bundita-5
Mere cu bundita-6
Mere cu bundita-7
Mere cu bundita-8

COMENTARII (39)

Ubulika

Ubulika 1

21.03.2013, 10:31

ela

ela 1

26.03.2013, 16:59

are bundita,ca a venit iarna

Panacris

Panacris 1

26.03.2013, 17:13

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!