Merengue cu frişca, fructe & love

de madi_marin in Dulciuri, 8 Feb 2012 | 3135 vizualizari

 

M-am cam ferit până acum să fac bezele. Poate pentru că prima încercare a fost un eşec. Dar iată că o reţetă din revista ,,GoodFood,, m-a convins şi am încercat din nou. A fost un succes, iar gustul divin. Şi pentru că tot suntem în luna îndrăgostiţilor.......atunci să fie cu ....love!

 

INGREDIENTE

  • 2 albuşuri reci
  • 8 linguriţe cu zahăr
  • 2 linguriţe cu amidon
  • 1 linguriţă cu oţet
  • frişcă bătută
  • fructe la alegere
  • zahăr pudră pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Merengue cu frişca, fructe & love:

Se bat albuşurile întâi cu un praf de sare şi 4 linguriţe de zahăr până obţinem o spumă şi zahărul s-a topit. Adăugăm apoi celelalte 4 linguriţe de zahăr şi batem în continuare.

Într-o ceşcuţă se amestecă amidonul cu oţetul. Pasta obţinută se adaugă peste spuma de albuşuri şi mai batem câteva minute ca să se încorporeze bine.

Pe o hartie de copt trasăm un cerc cu diametrul de 14 cm. Punem spumă în interiorul lui într-un strat cam de 2 cm, apoi pe margine cu linguriţa facem grămăjoare pastrând conturul. Punem la copt în cuptorul preîncălzit pentru cca o oră şi lăsat cu uşa întredeschisă. Se dă la răcit.

Pe blatul de merengue se pun frişcă bătută, fructe tăiate la alegere şi se presară zahăr pudră. Se serveşte imediat.

Poftă bună!

 

RETETA IN IMAGINI

Merengue cu frişca, fructe & love-0
Merengue cu frişca, fructe & love-1

COMENTARII (68)

madi_marin

madi_marin 1

12.02.2012, 09:44

cris....ma bucur mult ca iti place...

Aurelia 07_07

Aurelia 07_07 1

19.02.2012, 17:52

arata tare bine

madi_marin

madi_marin 1

19.02.2012, 19:00

Ica_mama....multumesc...

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!