Merluciu cu fructe de mare la cuptor

de xana in Peste, 1 Oct 2013 | 4512 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 filete de merluciu
  • 2-3 calamari
  • cca 100 gr miez de scoici
  • cca 100 gr creveti cruzi(fara crusta)
  • 5-6 bucati de surimi
  • 1 ceapa medie
  • 3 catei de usturoi
  • boia de ardei
  • 2 linguri pasta de rosii
  • jumatate de ardel rosu
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Merluciu cu fructe de mare la cuptor:

Pestele se condimenteaza cu sare, piper si putin ulei de masline. Ceapa se taie felii subtiri, ardelul la fel, iar usturoiul marunt. Calamarii se taie si ei in fasii, iar surimi in cuburi.

Amestecam fructele de mare cu ceapa, usturoiul, ardelul, pasta de rosii, boiaua, sare, piper si 3-4 linguri ulei de masline. Pestele il punem deasupra celorlalte ingrediente.

Dam la cuptor cca 40 de minute, pana pestele se rumeneste putin.

Se serveste cu piure de cartofi.

TIPS-URI

1

Cat este in cuptor pestele se stropeste din cand in cand cu sosul format, pentru a nu se usca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Merluciu cu fructe de mare la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Doua variante RAPIDE de supa de peste