Merluciu cu roșii și măsline

de elucubratiiculinare in Peste, 5 Ian 2013 | 2451 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 trunchiuri merluciu,
  • 1 linguriță oregano uscat,
  • 1 linguriță busuioc uscat,
  • 1 linguriță cimbru uscat,
  • 1/2 lămâie,
  • 2 linguri ulei de măsline,
  • 2 căței de usturoi,
  • 100 ml vin alb,
  • 50 g măsline kalamata în ulei,
  • 1 conservă roșii tocate,
  • sare, piper.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Merluciu cu roșii și măsline:

Se spală bine peștele. Se preîncălzește cuptorul la 180 grade C. Se așează într-un vas termorezistent, se condimentează cu sare și piper proaspăt măcinat și se stropește cu zeama de la jumătate de lămâie, ulei de măsline și vin. Se presară ierburile uscate, se adaugă usturoiul tocat, măslinele și roșiile tocate din conservă. Mai adăugăm 200 ml apă și dăm la cuptor pentru 45-50 minute. Se servește ca atare sau cu garnitură de cartofi. Cartofii au fost fierți cu tot cu coajă (spălați foarte bine înainte), apoi tăiați rondele și prajiți în foarte puțin ulei de măsline până se rumenesc bine. Se condimentează cu sare, piper proaspăt măcinat și ierburi uscate.  

Poftă bună!

 

RETETA IN IMAGINI

Merluciu cu roșii și măsline-0
Merluciu cu roșii și măsline-1

COMENTARII (13)

elucubratiiculinare 1

05.01.2013, 21:27

multumesc

adry88 1

06.01.2013, 13:23

mena29 1

07.01.2013, 21:57

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04