Merluciu cu telina la cuptor

de nadina73 in Peste, 7 Mai 2010 | 8922 vizualizari

 

super bun si gustos,o mancare de post usoara si sanatoasa. Am facut si o prostioara mare,grabita iau sticla de vin din frigider si torn peste peste...era vin rosu,am incurcat sticlele.Oricum s-a mancat a fost super bun

 

INGREDIENTE

  • 4 fileuri de merluciu
  • sare,piper
  • 1 bucata telina(nu mare)
  • 2-3 morcovi
  • 1 lingura de unt
  • 1-2 cepe
  • 3-4 cartofi
  • patrunjel verde
  • putin usturoi zdrobit
  • 1 lamaie
  • boia dulce
  • 1 canita de vin alb(nu rosu cum am pus eu din greseala)
  •  ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Merluciu cu telina la cuptor:

Se stoarce o lamaie peste peste si se lasa 15 minute la rece,apoi se condimenteaza cu sare si piper.

Intre timp se taie telina si morcovul julien si se calesc in `putin unt (1 lingura)apoi se pune ceapa taita pestisori si se mai lasa 3-4 minute sa se caleasca impreuna

Se unge bine un vas cu ulei apoi se pun feliute de cartofi suprapuse una peste alta putin,apoi se pun zarzavaturile calite dupa care se pun bucatile de peste ,patrunjel verde si usturoi, apoi din nou un strat de cartofi taiati feliute si se stopeste cu putin ulei de masline si putina boia de ardei dulce

Se condimenteaza, daca mai este cazul se pune vinul  si se pune la cuptor pt 40 -50minute la foc potrivit

Pt a nu se usca cartofii se pune o folie de aluminiu peste ei sau capacul vasului

Se serveste cu mujdei de usturoi (eu l-am facut mujdeiul cu smantana)

Daca ti-a placut reteta noastra "Merluciu cu telina la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

nadina73 1

07.05.2010, 20:15

nici o problema daca ai lenevit ,iti dam noi ce vrei sa mananci,numai sa deschizi geanu si se rezolva

mariac 1

07.05.2010, 23:24

nadina73 1

08.05.2010, 00:01

te cred buni e super okcu telina

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

ieri la 19:58

Reteta simpla de briose pufoase cu cacao

de laura_n 7

ieri la 16:39

Prajitura cu foi si gem de prune, o reteta gustoasa si buna

de laura_n 7

ieri la 16:17

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
File de merluciu cu ciuperci