Merluciu la cuptor cu sos de roşii

de carmenvlad in Peste, 20 Aug 2011 | 10067 vizualizari

 

Îmi place peştele foarte mult, dar gătesc destul de rar din motive independente de dorinţa mea. Aceasta este prima mea reţetă de peşte postată pe blog.

 

INGREDIENTE

 

  • 6 bucăţi de merluciu
  • 3 roşii mari
  • 4 căţei de usturoi
  • 50 ml ulei de floarea soarelui, Floriol
  • 1 ardei gras roşu
  • 2 lămâi
  • Sare după gust
  • 1 legătură mărar verde
  • Câteva boabe de piper 

 

Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Merluciu la cuptor cu sos de roşii:

Pestele curăţat se prăjeşte în câteva linguri de ulei pe amândouă părţile. Se scoate din tigaie şi se aşează în tavă. Se presară sarea peste peşte, se pun boabele de piper, usturoiul tăiat mărunt sau zdrobit, ardeiul gras şi roşiile tăiate cubuleţe. Se pune restul de ulei, zeama de la o lămâie şi cealaltă lămâie tăiată feliuţe. Se acoperă tava cu hîrtie de copt sau folie de aluminiu şi se dă la cuptor pentru 20 sau 25 de minute. Din când în când se scutură tava ca să nu se prindă peştele de fundul tăvii. Se scoate de la cuptor şi se presară mărar verde proaspăt tocat.

Poftă bună!                

 

RETETA IN IMAGINI

Merluciu la cuptor cu sos de roşii-0
Merluciu la cuptor cu sos de roşii-1
Merluciu la cuptor cu sos de roşii-2
Merluciu la cuptor cu sos de roşii-3
Merluciu la cuptor cu sos de roşii-4
Merluciu la cuptor cu sos de roşii-5
Merluciu la cuptor cu sos de roşii-6

COMENTARII (12)

Ina

Ina 1

25.03.2012, 09:40

parca-i simt gustul
Da, pare a fi macrou...dar reteta e chiar buna!

Geanina87

Geanina87 1

25.03.2012, 14:50

Imi place

Alinutza80

Alinutza80 1

25.03.2012, 20:11

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!