Merluciu pane cu sos de capere si lamaie

de Oana in Peste, 18 Mar 2009 | 14772 vizualizari

 

Planta de capere creste pe pantele muntoase din jurul Marii Mediterane. Caperele se folosesc la sosuri reci sau calde pentru peste si merg foarte bine si cu rosiile si vinetele.

 

INGREDIENTE

  • 4 file de merluciu
  • 2 oua
  • faina
  • 2-3 linguri lapte
  • sare
  • piper
  • marar uscat
  • pesmet
        Sos de capere:
  • 1/2 pachet de unt
  • zeama si pulpa de la o lamaie
  • 3 linguri cu capere
  • sare
  • piper
  • busuioc
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Merluciu pane cu sos de capere si lamaie:

Sosul cu lamaie si capere poate fi folosit si cu friptura de pui. E simplu de facut: se topeste jumatate de pachet de unt, apoi se adauga zeama si pulpa de la o lamaie, 3 linguri cu capere, sare, piper, busuioc. Se lasa f. putin pe foc pana incepe sa fiarba.

Pentru pestele pane avem nevoie de 4 bucati de file de merluciu, doua oua, faina, 2-3 linguri cu lapte, condimente si pesmet. Ouale le batem cu putina sare, piper, marar uscat, adaugam faina pana se face de consistenta unei smantani groase si apoi adaugam laptele. Incingem ulei intr-o tigaie si tavalim pestele prin amestecul cu ou si apoi prin pesmet. Prajim pestele pe ambele parti si apoi il scoatem pe un servet de hartie sa absoarba grasimea in exces.

Pestele il servim cu cartofi natur cu patrunjel si sos de capere din belsug.

Daca ti-a placut reteta noastra "Merluciu pane cu sos de capere si lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
File de merluciu pane