Merlucius Crocantus

de epurasha2bb in Peste, 22 Iun 2010 | 5393 vizualizari

 

am facut pui crocant si mi-a placut asa ca am zis de ce nu si peste crocant?

 

INGREDIENTE

  • 4 cuburi file merluciu (reteta merge si pentru alt peste alb care va place).
  • putina supa de legume strecurata(mie mi-a ramas de la bebe).
  • 1 lingurita mustar ,
  • 1/2 lingurita miere,
  • 1 graunte de ustroi zdrobit,
  • cateva picaturi de zeama de lamaie,
  • sare mare 1 praf,
  • niste Kotanyi pesto rosii si busuioc,
  • 1 lingurita ulei de masline,
  • 1 ou batut.
  •  o mana de fulgi de porumb 
  • o lingura de branza alba sarata rasa
  • o lingura cascaval ras ,
  • o lingura salata de icre albe cu peste afumat
  •  patrunjel verde tocat precum
  •  frunze de ceapa verde tocate.
  • rosii cherry 
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Merlucius Crocantus:

Ne trebuie 4 cuburi file merluciu (reteta merge si pentru alt peste alb care va place).Se fierbe in apa cu sare sau daca aveti putina supa de legume strecurata(mie mi-a ramas de la bebe).

Apoi pregatiti un amestec galben facut din:1 lingurita mustar , 1/2 lingurita miere, 1 graunte de ustroi zdrobit, cateva picaturi de zeama de lamaie, sare mare 1 praf, niste Kotanyi pesto rosii si busuioc,1 lingurita ulei de masline, 1 ou batut.Se lasa fileurile in acest amestec galben si se incinge bine tigaia sau daca nu vreti prajit se poate face frumos si pe hartie de copt in tava la cuptor.

Zdrobim repede o mana de fulgi de porumb si tavalim pestele din amestecul galben direct in fulgii crocanti si apoi in tigaia incinsa.Se lasa doar putin intrucat pestele e fiert.Se scoate pestele si se scurge pe hartie absorbanta.

Se serveste cu o bila de crema alba cu verdeturi facuta asa: se ametesteca o lingura de branza alba sarata rasa cu o lingura cascaval ras , o lingura salata de icre albe cu peste afumat si patrunjel verde tocat precum si frunze de ceapa verde tocate.Se fac chiftelute, se turtesc putin si se aseaza peste merluciul crocant.Deasupra se aseaza rosii cherry si se infig frunzulite de ceapa verde.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

reteta merge foarte bine si cu cod sau salau

COMENTARII (15)

ela 1

22.06.2010, 17:28

ce bine arata....

epurasha2bb 1

22.06.2010, 17:43

multumesc fetelor!

Bunica 1

22.06.2010, 21:56

Wow, ce bine arata si ce bun esteeeee!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55