Mezel de casa - Cotlet de porc

de simona72 in Mezel de casa, 30 Ian 2015 | 46285 vizualizari

 

Se face foarte usor, iar daca aveti o macelarie de unde sa cumparati carne de porc de la mici producatori, eu zic ca este un mare avantaj sa faceti in casa astfel de mezeluri pentru sandvisuri.

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata de cotlet de porc fara os de aproximativ 1 kg
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 ceasca vin rosu fiert
  • pentru marinata:
  • 2 litri apa rece
  • 2 linguri sare de mare
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura piper boabe
  • 1 lingura boia dulce sau picanta(de ce nu si afumata)
  • mirodenii dupa preferinte: cimbru, rozmarin, coriandru
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mezel de casa - Cotlet de porc:

Bucata de carne intreaga, se spala in mai multe ape. Intr-un vas in care sa incapa carnea si sa mai si ramama spatiu se pune apa rece(cat sa treaca de carne, eventual se poate adauga si ulterior), sarea, zaharul si mirodeniile. Se amesteca cu o lingura sa se topeasca sarea si zaharul. Se adauga bucata de carne, se da la frigider si se lasa pana a doua zi. 

Se unge un vas termorezistent cu putin ulei de masline. Se scoate carnea din marinata, se lasa sa se zvante, se unge cu putin ulei de masline si se pune in vasul pregatit. Se acopera cu hartie de copt si se da la cuptorul incins la 200 grade pentru 40 minute. Se inlatura hartia de copt, se adauga vinul fierbinte, se reduce temperatura la 180 grade, se ridica gratarul sa fie mai sus si se lasa la cuptor pentru inca 15 minute. Dupa ce carnea a prins culoare, se intoarce pe partea cealalta si se mai lasa alte 15 minute. Se lasa pe un platou sa se raceasca, se inveleste in hartie de copt, se pune in frigider pentru cateva ore, apoi se taie in felii subtiri si se poate folosii dupa preferinte.

Sa va fie de folos!!

TIPS-URI

1

nu taiati carnea imediat ce ati scos-o din cuptor, lasati sa ajunga macar la temperatura camerei inainte de a fi portionata

2

se pastreaza foarte bine in frigider pentru 4-5 zile

Daca ti-a placut reteta noastra "Mezel de casa - Cotlet de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Lau 1

31.01.2015, 12:49

ce bine arata

daniastefania 1

01.02.2015, 09:34

Yammi! Delicios!

Corinuta 1

01.02.2015, 12:29

Foarte fain arata si cred ca-i super gustos!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Friptura a la Motan