Mic dejun moţesc

de Corinuta in Aperitive / Garnituri, 14 Sep 2013 | 5425 vizualizari

 

Am mancat eu odata in Ţara moţilor un mic dejun asa de bun si consistent cu cartofi, sunculita de porc, oua, branza, ceapa ..... numai bunatati romanesti. S-a lipit de mine amintirea aceeea pe viata cred, asa ca am incercat sa reproduc asa ceva aici....bineinteles nu au acelasi gust de acasa :x

 

INGREDIENTE

  • 500 g cartofi mici
  • 250 g sunculita cu grasime si soric
  • 2-4 oua
  • 4-5 linguri ulei sau untura
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura otet
  • optional 1 ardei gras rosu
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mic dejun moţesc:

Cartofii - daca aveti din cei mai mici sunt mai usor de portionat - se curata, se spala si se taie cubulete. Se pun la prajit intr-o tigaie cu ulei incins.

Sunculita se taie cuburi - daca doriti puteti sa taiati soricul si sa-l aruncati - apoi se pune  la prajit impreuna cu cartofii pana se rumenesc. Cand sunt gata se scot pe un servetel de bucatarie.

Se spala si se curata ardeiul, apoi se taie felii si se prajeste putin in ulei, cat sa se inmoaie.

Se pun la fiert 250-300 ml apa cu sarea si otetul. Se sparg ouale pe rand intr-o farfurie, apoi le dam incet drumul in apa care clocoteste si le lasam sa fiarba 3-4 minute. Se scot cu o paleta.

Servim totul alaturi de branzica sau cas de oaie, o ceapa taiata si o paine de casa!

Pofta mare!

TIPS-URI

1

puteti praji si o ceapa feliata alaturi de ardei

2

puteti servi totul alaturi de niste muraturi de casa

Daca ti-a placut reteta noastra "Mic dejun moţesc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

diaconta 1

16.09.2013, 16:04

mie nu-mi ies ouale astea,mereu mi se imprastie
ce as pofti si eu o portie

Corinuta 1

16.09.2013, 16:40

Diu, le torni incet din farfurie!

Rahela Velicu 1

30.09.2021, 13:50

Ce bine arata!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Placinta taraneasca cu cas de oaie,marar si ceapa verde