Mici cu ganitura de cartofi cu branza si parmezan

de mamaieelena in Vita, 10 Iun 2012 | 1512 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru mici:
  • 1 kg.carne de vita (cap de piept)
  • 200 g seu de vita
  • 1 os pentru supa
  • 20 g(1 lingurita cu varf) bicarbonat
  • 1/2 capatana de usturoi (depinde de care folosesti romanesc sau import)
  • cimbru
  • piper
  • 2 lingurita rese cu sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mici cu ganitura de cartofi cu branza si parmezan:

Mai intai se spala osul si se pune la fiert cu o ceapa si cu un morcov. In acest timp se se toaca carnea si seul daca se poate cu o sita mai mica. Se curata usturoiul si se piseaza ca si mujdeiul cu un pic de sare. Carnea se amesteca in prima etapa cu sare, cimbru, piper si se da la rece pentru 30 de minute. Supa se poate face si cu o zi inainte. Deci supa gata facuta si racita se amesteca (nu toata) treptat cu carnea si se framanta bine pentru a se incorpora. Acum se poate adauga si bicarbonatul. Toate acestea se amesteca foarte bine si destul de mult. In final se adauga si usturoiul treptat si se gusta in functie de cat dorim cu mai mult sau mai putin usturoi. Dupa ce iti dai seama ca este bine framantata carnea? Atunci cand ea sta batoasa la fel ca si frisca pentru prajituri. Daca aveti palnie de carnati este buna dar este bine sa va confectionati una mai groasa pentru mici sau cu mana se mai pot modela daca sunt putini. Eu i-am facut pe ai mei la tigaie. Dintr-un kilogram de carne ies aproximativ 22 de bucati. Nu am pus cantitati la cimbru si la piper ca acestea depind de gustul fiecaruia.

Pofta buna.

 

TIPS-URI

1

Mai fac o precizare eu am folosit 800 g carne de vita

2

200 g seu de vita

3

200 g carne de oaie

4

noua ne place foarte mult combinatia cu carnea de oaie

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Mici cu ganitura de cartofi cu branza si parmezan 166554
retete culinare - Mici cu ganitura de cartofi cu branza si parmezan 166555

COMENTARII (16)

Lau 1

11.06.2012, 08:17

nu refuz

mamaieelena 1

11.06.2012, 22:44

rocsi multumesc

mamaieelena 1

11.06.2012, 22:44

sufletista multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18