Mici din creveti

de RuxyRux in Fructe de mare, 22 Noi 2012 | 3576 vizualizari

 

Se poate asa ceva? Daaaaa....acum sa nu va asteptati va rog, sa aiba acelasi gust cu micii clasici traditionali...sunt altceva... insa foarte deliciosi garantat!

 

INGREDIENTE

  • 60 bucati creveti prefierti
  • o lingurita de amidon( sau faina)
  • o lingurita rasa de boia dulce
  • un praf de piper alb
  • un praf de coriandru
  • un praf de cimbru
  • un praf de ienibahar( pudra sau bobite pe care le veti macina)
  • 2 sau 3 catei de usturoi
  • sare de mare dupa gust( in jur de 1 lingurita rasa)
  • 1/4 de lingurita bicarbonat
  • 5o ml apa minerala( cu bule)
  • 2 linguri ulei de palmier
  • ulei de cocos pentru uns gratarul
Portii: 7
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mici din creveti:

Crevetii se mixeaza impreuna cu condimentele, apoi usturoiul, amidonul( sau faina), bucarbonatul, se adauga uleiul si apa si se mai amesteca bine.

Cu mana uda formam micii apoi ii frigem pe gratarul incins uns cu grasimea de cocos.

Avem grja sa ii intoarcem pe toate partile sunt destul de fragili asa ca ii vom manevra usor cu o paleta.

Ii servim cu mustar( va recomand unul absolut delicos cu bobite mari) sau de ce nu cu muraturi.

O mare bunatate!

Stiu eu ca iubitorii de carnita multa mai bine dau o fuga la Cocosatul si cumpara o caserola de mici :))))

Insa cei care prefera pestele si fructele de mare ii vor aprecia cum se cuvine! :)

Poate stiti deja ca am si o reteta de mici de somon la fel de deliciosi...se poate face si o combinatie intre cele doua retete :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Mici din creveti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (32)

Georgiana78 1

01.12.2012, 12:50

Minunata reteta....la favorite si trebuie incercat...!

Patricia Iordache 1

26.03.2013, 15:06

La favorite cu ea! Super reteta! O voi incerca!

RuxyRux 1

13.01.2014, 12:03

Da....grozavi

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Meniu de 1 Mai