Mici facuti in casa

de brunetica in Porc, 23 Oct 2011 | 26334 vizualizari

 

Imi era pofta de mici si am preferat sa mi-i fac eu decat sa cumpar. Reteta este din familie ,trasa cu ochiul de la cumnatul meu care este bucatar. Nu a vrut sa imi divulge secretele dar am tras cu ochiul si am vazut cam cum a preparat pasta . I-am servit pe socrii mei cu micii si le-au placut foarte mult . Incercati si voi !!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg. spata porc ,
  • 1/2 lingurita bicarbonat ,
  • 1 lingurita boia ,
  • 1 lingurita piper ,
  • 1/2 lingurita cimbru ,
  • 2 lingurite sare ,
  • 500 ml. apa minerala ,
  • bere sau supa de oase .
Portii: 40
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mici facuti in casa:

 Carnea o toci  prin masina de tocat prin sita cea mai mica sau prin robotul de bucatarie si o amesteci cu sarea si bicarbonatul , o framanti bine si o lasi la frigider cam 5 ore , acoperita cu pelicula.  Dupa ce au trecut cele 5 ore adaugi la carne lingurita de boia, piperul, cimbrul si incepi framantatul carnii adaugand apa minerala , berea sau supa de oase . Se framanata foarte bine izbind compozitia de masa .O dam din nou la frigider pana a doua zi sau pana dorim sa facem micii . Micii ii modelam in mana , palmele trebuie sa fie tot timpul ude cu apa si ii coacem pe gratar . Ii servim cu mustar si paine. Pofta buna !!


 

RETETA IN IMAGINI

Mici facuti in casa-0
Mici facuti in casa-1

COMENTARII (8)

LUK 1

24.10.2011, 08:47

cei mai buni

brunetica 1

24.10.2011, 08:52

Multumesc Dena , Multumesc Bunica , Multumesc Rocsi asa este cei mai buni mici e cand prepari pasta in casa , chiar ieri cand i-am facut au venit si niste prieteni si au servit din micii mei cu pofta , au zis ca sant mai buni de cat aia cumparati din magazin , chiar ca sant cei mai buni Luk

Lau 1

24.10.2011, 13:50

buni

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20