Micul dejun arab-5.Ridichi albe murate

de Mihaela11_jo in Muraturi, 5 Apr 2011 | 4001 vizualizari

 

Ridichea (Brassica rapa) este o legumă cultivată în regiunile temperate pentru rădacina ei suculentă și bulboasă. Latinii o numeau radicula, varietațile moi se folosesc pentru consumul uman, iar cele mari și fibroase se folosesc ca aliment pentru animale. Ridichiile sunt foarte populare in Europa, în special în zonele reci, pentru ca pot fi păstrate mai multe luni dupa recoltarea lor.
Specia comună de ridiche cea mai comercializată ca legumă în Europa și America de Nord este de piele și interior alb, excepție făcând cei 1-3 cm superiori care ies la suprafata pamântului și care sub acțiunea rezelor soarelui se schimba in roșu sau roșu-verde. Această parte superioară se dezvoltă din țesutul tulpinei, dar rămane sudată de rădăcină, care este aproape sferică, aproximativ de 5-15 cm diametru și nu are rădăcini laterale. Rădăcina principală care se găsește sub rădăcina îngroșată este slabă și de 10 cm lungime; se taie după recolectare.
Frunzele au o asemănare cu muștarul, cresc direct în partea superioară aproape făra sa aibă gât. Sunt comestibile dar trebuie să fie proaspete, în mod normal sunt eliminate înainte să ajungă la vânzare. Ridichea are un gust înțepător, asemănător cu varza, gust care se suavizează prin gătire.
Ridichea ajunge să cântărească mai mult de 1kg, totuși se poate recolecta cand este mică. Mărimea este în funcție de varietate și de timpul care este lăsată să crească. Cea mai mare parte sunt varietăți speciale, care doar sunt bune imediat după recolectare și nu se conservă mult timp. Se folosesc în salate (chiar și frunzele crude), depinzând de varietate are pulpa galbenă, albă, puțin portocalie sau roșiatică.
Ridichea este foarte populară în America de Sud se folosește varietatea Raphanus sativus , ridiche albă, care este mai mare decât ridichea europeană.
Ridichea se cultiva în Vechea Grecie și în Imperiul Roman. Dar nu se cunoaște locul exact de unde a fost introdusă și cultivată pentru prima dată, poate fi: Afganistan, Pakistan sau regiunea Mediteranei. Înaintea de apariția cartofului în Europa, importat de spanioli în secolul XVI, ridichea era un important aliment pentru europeni.

 

INGREDIENTE

  • 6 kg ridichi albe  
  • 4-5 bucati de sfecla rosie  
  • 500 grame de sare grunjoasa  
  • apa
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Micul dejun arab-5.Ridichi albe murate:

Ridichile se curate de coaja si se spala.

Se taie in functie de marime in sferturi sau optima si se pun intr-un vas cu sare( cca 400 grame de sare).

Se lasa pana a doua zi; ridichile lasa foarte multa apa.

A doua zi se spala bine in apa rece si se pun in borcane alternative cu sfecla rosie feliata.

Se face o saramura din apa sis are; la 1 litru de apa se pun 75 de grame de sare.

Se inchid borcanele si se pun la murat.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se pot consuma dupa cca 2 saptamani.

RETETA IN IMAGINI

Micul dejun arab-5.Ridichi albe murate-0
Micul dejun arab-5.Ridichi albe murate-1
Micul dejun arab-5.Ridichi albe murate-2
Micul dejun arab-5.Ridichi albe murate-3
Micul dejun arab-5.Ridichi albe murate-4
Micul dejun arab-5.Ridichi albe murate-5
Micul dejun arab-5.Ridichi albe murate-6
Micul dejun arab-5.Ridichi albe murate-7
Micul dejun arab-5.Ridichi albe murate-8
Micul dejun arab-5.Ridichi albe murate-9
Micul dejun arab-5.Ridichi albe murate-10
Micul dejun arab-5.Ridichi albe murate-11
Micul dejun arab-5.Ridichi albe murate-12
Micul dejun arab-5.Ridichi albe murate-13

COMENTARII (13)

Mihaela11_jo 1

05.04.2011, 20:19

Multumesc deyutzky

Criss 1

06.04.2011, 11:25

Ce bine arata asa colorate! Cred ca sunt foarte bune.

Mihaela11_jo 1

06.04.2011, 20:04

Criss

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20