Midii cu arome marocane, toast cu tapenade si salata de castraveti

de Satisfyyourcravings in Jamie Oliver, 13 Sep 2015 | 629 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru midii:
  • 3 catei de usturoi, zdrobiti
  • 800 grame rosii in conserva
  • o mana patrunjel proaspat tocat
  • 2 lamai conservate
  • cateva firisoare de sofran
  • ulei de masline
  • 2 lingurite cu varf de harissa (pasta de ardei iuti)
  • 2 1/2 kg midii curate de barba si spalate bine
  • Pentru toast cu tapenade:
  • 90 grame tapenade cu rosii uscate la soare
  • 1 bagheta
  • Pentru salata:
  • 1 salata verde mica
  • 1/2 castravete
  • 1 catel de usturoi
  • 1/2 lamaie
  • cateva frunze de menta tocata
  • 4 linguri iaurt bio degresat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Midii cu arome marocane, toast cu tapenade si salata de castraveti:

Intr-o tigaie sau tava foarte mare se incalzeste putin ulei de masline si se adauga usturoiul si harissa. 

Cu ajutorul unui blender se amesteca rosiile cu patrunjelul, lamaile si sofranul, sare si piper si se toarna in tava, tigaie. Se da focul la mare si se aduce sosul la punctul de fierbere. Se adauga midiile si se acopera tigaia cu strat dublu de folie de aluminiu. 

Se taie bagheta longitudinal si se prajeste pe un garatar fierbinte.

Se taie salata in 4. 

Se da castravetele pe razatoarea mare, se adauga sare si, cu mainile curate, se stoarce de excesul de apa si se aseaza intr-un bol, impreuna cu menta, sucul de lamaie,sare si iaurtul. Se amesteca pentru omogenizare. Se toarna peste salata.

Se ung bucatile de bagheta cu usturoiul, apoi cu tapenade. 

Se verfica midiile, daca s-au deschis. Cele care nu se deschid, se arunca. Se adauga sare in sos daca este nevoie si se presara patrunjel. 

Se servesc imediat cu salata si bagheta. 

 

 

COMENTARII (9)

miki_a

miki_a 1

14.09.2015, 11:47

Daaaa! Super arata!

Gherca Daniela

Gherca Daniela 1

14.09.2015, 12:02

Gicuta69

Gicuta69 1

14.09.2015, 14:25

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

11870 puncte

MotanLaOale

10810 puncte

mihaelar63

8800 puncte

mirela0911

8180 puncte

oanapl

7290 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pulpe de pui cu ciuperci
  • 10

    MA

  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!