Midii cu paste si ciuperci

de papabundetot in Fructe de mare, 2 Mar 2014 | 6618 vizualizari

 

Cred ca am mai spus,insa…nu ma deranjeaza sa repet faptul ca midiile,crevetii si inca cateva alimente sunt ceea ce as putea manca zi de zi fara sa ma plictisesc sau sa imi diaplaca vreodata.Desi nu pot spune ca sunt o mare gurmanda,eu mananc destul de putin,am cateva alimente pe care le mananc cu mare drag si midiile cu siguranta sunt printre ele :)

Este si un preparat usor,care poate fi gatit de orice persoana chiar si de cei mai putin experminetati.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit pentru midii:
  • 500 gr carne de midii
  • 1 catel de usturoi
  • 1 cana vin rose
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • sare roz de Himalaya
  • ulei
  • Pentru paste:
  • 400 gr paste Barilla
  • sare
  • 1 catel de usturoi
  • turmenic,
  • harissa
  • 500 gr ciuperci proaspete
  • ulei
  • coriandru verde uscat
  • 400 ml smantana
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Midii cu paste si ciuperci:

Intr-o craticioara am pus putin ulei,apoi am adaugat usturoiul taiat marunt,am pus apoi midiile spalate si scurse bine de apa,zeama de lamaie,am amestecat putin,apoi am adaugat si vinul,am pus un capac pe oala si am lasat sa fiarba 3-4 minute,apoi am oprit focul.

Pastele: am pus o oala mare cu apa si sare la foc,cand apa a inceput sa clocoteasca,am adaugat pastele pe care le-am fiert cu aproximativ 1 minut si jumatate mai putin decat era indicat pe ambalaj,apoi le-am scurs bine de apa.

Intr-o tigaie am pus putin ulei de rapita,am adaugat usturoiul taiat marunt,harissa,turmenicul,putina sare si apoi ciupercile pe care le-am lasat la foc mediu sa se gateasca bine.Dupa ce ciupercile s-au gatit am adaugat peste ele pastele scurse de apa si 400 ml smantana,am amestecat usor si la final am adaugat o mana de coriandru verde uscat.

Am servit pastele cu ciuperci cu delicioasa carne de midii gatite in vin…un deliciu,garantat!

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Midii cu paste si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Creveti cu taitei