Midii cu taitei chinezesti

de papabundetot in Fructe de mare, 28 Iul 2013 | 2912 vizualizari

 

Am mai spus si repet ca noua tare ne mai plac aceste mici vietati :) si de cate ori am ocazia nu evit sa le gatesc dar si sa le mananc cu mare placere,si cum pui si porc am tot facut in ultima vreme am zis sa mai schimbam putin meniul cu ceva deosebit,cel putin pentru noi.Daca la toate astea mai adaug ca sunt si foarte gustoase dar se si gatesc extrem de repede comparativ cu alte preparate…mai ca iarasi mi se face foame

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 600 gr carne de midii
  • 3 catei usturoi
  • 50 ml vin rose de tara (alb nu aveam)
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • capere,
  • curry,
  • sos soia
  • taitei chinezesti cu ou
  • amestec de legume chinezesti
  • ulei de masline si ulei de susan
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Midii cu taitei chinezesti:

Intr-o oala mai mare am pus apa si sare si am pus-o la foc,cand apa a inceput sa clocoteasca am pus legumele in ea (conform indicatiilor de pe ambalaj) si am lasat la foc 8 minute. Dupa ce am stins focul am pus in apa langa legume si taiteii chinezesti si i-am lasat 4 minute,fara a mai da drumul la foc. Am scurs apoi printr-o sita legumele si taiteii,am clatit cu apa rece si am pus intr-un castron.Am adaugat putin ulei de susan pentru aroma lui deosebita care mie imi place tare mult.

Intr-o tigaie cu putin ulei de masline am pus usturoiul tocat marunt si l-am lasat putin sa isi elibereze aroma,am adaugat apoi curry,si sos de soia mai apoi am pus caperele si midiile spalate bine de tot si am lasat la foc am adaugat si vinul peste midii si zeama de lamaie  si am lasat tigaia pe foc cam 5-7 minute.

Am servit apoi midiile pe pat de taitei chinezesti cu legume. O nebunie de mancare. 

Pofta mare!

 

COMENTARII (8)

simona72

simona72 1

28.07.2013, 11:02

Place tare mult!

Angelina_Elena

Angelina_Elena 1

28.07.2013, 11:36

As incerca si eu!

MotanLaOale

MotanLaOale 1

28.07.2013, 11:45

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!