Midii în stil luxemburghez

de Satisfyyourcravings in Fructe de mare, 13 Mai 2013 | 2169 vizualizari

 

De fiecare dată când intru în contact cu o ţară nouă, fie în mod direct, fie în mod indirect, încerc să aflu cât mai multe despre cultura acesteia, dar mai ales despre specificul bucătăriei naţionale. Luxemburg pare să nu aibă o bucătărie proprie prea dezvoltată, însă se simt influenţele franceze, precum şi cele germanice, iar în ultima vreme, chiar spaniole sau portugheze. Aşadar, din cele câteva preparate declarate tradiţional luxemburgheze, am ales să prepar aceste midii, gătite simplist, dar cu un gust care depăşeşte aşteptările.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg midii proaspete cu cochilie
  • 80 grame unt
  • 1 morcov mediu, tăiat rondele
  • 1 tulpină ţelină, tăiată rondele
  • 5 căţei de usturoi, tocaţi mărunt
  • 1 ceapă, tocată mărunt
  • 1 crenguță proaspătă de cimbru
  • 300 ml vin alb Riesling
  • 1/2 legătură pătrunjel
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Midii în stil luxemburghez:

Midiile se curăță de "barbă" şi se perie fiecare cochilie pentru a îndepărta murdăriile, etapă foarte importantă pentru că midiile se gătesc întregi. Cele sparte sau deschise care nu se închid când sunt lovite uşor, se aruncă.

Într-un mojar, se pasează 3 căței de usturoi cu puțină sare și se amestecă cu 40 de grame de unt. La final, se adaugă și puțin piper.

Într-o tigaie/ oală se încălzesc 40 grame unt. Când nu mai face spumă, se adaugă 2 căței de usturoi și ceapa și se sotează 3-4 minute. Apoi, se adaugă morcovul, țelina, cimbrul și 50 ml vin. Se aduce la punctul de fierbere și se gătesc 15 minute. 

Se adaugă midiile și restul de vin, se dă focul la mare și se acoperă. Se scutură tigaia/oala după 2-3 minute ca midiile să nu se prindă de baza tigăii/ oalei. Se mai lasă 3 minute, apoi se ia de pe foc și se adaugă pătrunjelul și untul aromatizat cu usturoi obținut anterior. 

Midiile care nu s-au deschis nu se consumă.

Se servesc imediat.

 

TIPS-URI

1

De obicei, acestea se consumă cu cartofi prăjiți și pâine cu unt și usturoi

2

Vin recomadat: Riesling

RETETA IN IMAGINI

Midii în stil luxemburghez-0
Midii în stil luxemburghez-1
Midii în stil luxemburghez-2

COMENTARII (16)

Panacris

Panacris 1

15.06.2013, 13:53

Satisfyyourcravings

Satisfyyourcravings 1

06.04.2014, 09:15

Andreea Caroline

Andreea Caroline 1

06.04.2014, 09:26

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!