Miel cu masline şi garnitura de mazare

de kukibella in Oaie, 9 Feb 2012 | 1353 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg pulpa de miel(de preferinta fara os)
  • 6-7 catei de usturoi
  • 450 gr.roşii ın suc propriu
  • 1 1/2 lingura bulion de ardei uşor picant
  • cimbru,rozmarin,piper negru,sare
  • 150 gr masline negre
  • un pahar de vin roşu sec
  • frunze de dafin
  • ulei de masline
  • 450 gr.mazare
  • 200 gr.arpagic
  • 1/2 legatura marar
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Miel cu masline şi garnitura de mazare:

Carnea se condimenteaza, se stropeşte cu vin, se adauga putin ulei de masline şi se lasa aprox. 20 min.la rece. Dupa 20 de min. se aseaza ıntr-un vas. Se adauga roşiile, usturoiul taiat, maslinele, pasta de ardei şi frunzele de dafin.

Se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor ptr.aprox.140 de minute. Spre sfarşitul coacerii se ınlatura folia de aluminiu.

Mazarea se fierbe 5-6 minute ın apa clocotita cu sare. Arpagicul se fierbe 12-14 minute ın apa clocotita cu sare.

Se pune ıntr-o cratita ulei de masline şi dupa ce s-a ıncins putin se adauga arpagicul scurs. Se lasa aprox.2 minute şi se adauga mazarea. Acoperim cu un capac şi mişcam cratita ca sa se amestece mazarea cu arpagicul. Dupa aprox.4 minute adaugam mararul tocat şi mai lasam 2 minute

 

TIPS-URI

1

se poate folosi mazare din conserva sau din congelator

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Miel cu masline şi garnitura de mazare 145753
retete culinare - Miel cu masline şi garnitura de mazare 145754

COMENTARII (13)

mena29 1

10.02.2012, 15:03

Buuuuna mancarica asta si vreau si mamaliguta

mihaelar63 1

10.02.2012, 15:06

Da , foarte gustos

kukibella 1

10.02.2012, 15:37

MULTUMESC PTR. APRECİERİ...

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29