Miel în crustă de ierburi cu mazăre mentolată

de Satisfyyourcravings in Mancaruri cu carne, 22 Ian 2013 | 2404 vizualizari

 

Pentru acest preparat, sarcinile au fost împărțite între mine și prietenul meu, în sensul că el a pregătit carnea, iar eu mazărea.

 

INGREDIENTE

Pentru miel:

  • 2 secțiuni de coaste de miel cu puțină grăsime
  • 2 linguri muștar Dijon
  • 2 linguri parmezan ras
  • 3 linguri pesmet
  • 2 crenguțe proaspete de rozmarin fără tulpină
  • 2 crenguțe proaspete de cimbru fără tulpină
  • 4 frunze de busuioc proaspăt
  • 2 lingurițe ulei de măsline
  • sare/ piper

Pentru mazăre:

  • 240 grame mazăre conservată, fără apă
  • 10 grame unt la temperatura camerei
  • 4 tulpini mentă proaspătă
  • sare
  • ulei de măsline infuzat cu lămâie sau ulei de măsline şi 1 lingură suc proaspăt de lămâie
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Miel în crustă de ierburi cu mazăre mentolată:

Carnea de miel se aduce la temperatura camerei. Se crestează grăsimea prin tăieturi diagonale de la stânga la dreapta şi vice versa pentru a forma un model de grilaj. Se sărează și piperează.

Într-o tigaie, se încălzește puțin ulei de măsline și se așează bucățile de miel. Se prăjesc pe toate părțile până prind puțină culoare. 

Se introduc în cuptorul preîncălzit la 220 de grade pentru 10-15 minute. 

Cu ajutorul unui robot de bucătărie, se mixează pesmetul împreună cu rozmarinul, cimbrul, busuiocul, parmezanul și uleiul de măsline. Se adaugă puțină sare și puțin piper. 

Se scot coastele din cuptor și se ung cu muștar, apoi se îmbracă în mixul de ierburi pregătit anterior.

Se introduc înapoi în cuptor până când crusta prinde culoare. Se scot şi se lasă la odihnit 10-15 minute, apoi se taie în funcție de preferințe.

Pentru mazăre, se încălzesc untul și uleiul infuzat într-o tigaie și când untul nu mai face spumă se adaugă mazărea. Se călește la foc mare până când aproape nu mai are lichid. Se adaugă frunzele de mentă și sarea și se mai gătește până când tot lichidul s-a evaporat. Se oprește focul și se acoperă tigaia. Se lasă la infuzat 10 minute.

Se servește carnea de miel împreună cu mazărea mentolată.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Miel în crustă de ierburi cu mazăre mentolată" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii 1

22.01.2013, 22:51

Buna treaba ai facut aici

ANNA_46 1

23.01.2013, 00:15

Super buna carnita

_Alina_ 1

23.01.2013, 08:57

Arata fantastic!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fudulii de curcan la tigaie