"Miere " din flori de salcam

de alinutzika in Dulceata / Gem, 23 Mai 2012 | 11844 vizualizari

 

O "miere" foarte buna din aceste flori parfumate.....Nu e ca si cea originala, normal, dar e foarte foarte buna...Doar apicultorii ar stii ca e o miere falsa..:))
Poate fi folosita si ca indulcitor, la fel ca siropul de artar...

 

INGREDIENTE

  • un castron mare de flori de salcam (nu stiu cantitatea exacta)
  • 1,5 kg zahar
  • zeama de la o lamaie
  • 2 l apa
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA "Miere " din flori de salcam:

Se face in acelasi fel ca si mierea de papadie.

Alegeti flori din locuri cat de cat nepoluate, adica de pe la tara. Spalati-le bine in cateva ape, apoi puneti apa la fiert. Cand fierbe, adaugati florile. Fierbeti 2 ore,la foc mediu pana lichidul scade considerabil.  Stoarceti florile intr-o strecuratoare, apasand bine, ca sa iasa toata zeama din flori. Siropul rezultat il puneti din nou la foc, adaugati zaharul si zeama de lamaie, amestecati bine si fierbeti iar vreo 2-3 ore, pana vedeti ca lichidul este legat, iar cantitatea se reduce la aproape jumatate. Oricum, mierea se mai ingroasa dupa ce se raceste. Puneti in borcane curate si dati la camara.

Florile stoarse de zeama nu le aruncati. Puneti-le intr-un borcan mare si adaugati din mierea facuta, peste ele.

Va rezulta o dulceata din flori de salcam delicioasa.

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - "Miere " din flori de salcam 163831
retete culinare - "Miere " din flori de salcam 163832
retete culinare - "Miere " din flori de salcam 163834
retete culinare - "Miere " din flori de salcam 163835
retete culinare - "Miere " din flori de salcam 163836
retete culinare - "Miere " din flori de salcam 163837

COMENTARII (16)

alinutzika 1

23.05.2012, 22:25

multumesc

mamaieelena 1

24.05.2012, 00:38

Sidy 1

24.05.2012, 08:08

Din pacate padurea de salcami ce o avem in apropiere a...inghetat azi iarna si nici 5 % din flori nu au mai fost, asa ca albinutele noastre nu vor face miere de salcam anul acesta...
Despre "mierea" ta ce pot sa spun....

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: