Milch Schnitte

de leoflori in Prajituri, 12 Sep 2009 | 12651 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • blat :4 oua
  • 80 gr. zahar
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 2 Linguri pline cu gris
  • 2 Linguri cacao
  • 2 Linguri faina
  • 2 Linguri miere (salcam)
  • 1 lingurita praf de copt
  • 20 ml. lapte
  • 100 ml. ulei
  • un varf de sare
  • Crema: 200 gr. lapte condensat (sau 220 ml, depinde cum scrie pe cutie, la unele in gr. la altele in ml)
  • 200 ml. frisca lichida
  • 1 pliculet intaritor pt. frisca
  • 100 ml. lapte
  • 6 gr. gelatina (eu am pus 1 pliculet gelatina granule)
  • 1 Lingura cu varf miere
  • 1 lingurita esenta vanilie
 
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Milch Schnitte:

BlatulSe separa ouale, iar galbenusurile se freaca cu zaharul si zaharul vanilat pana se albesc.

Faina se amesteca cu gris , cacao si praful de copt. Se adauga amestecul de faina la crema de galbenusuri si se mixeaza usor.
Se adauga laptele, uleiul, mierea si se amesteca usor.
Albusurile se bat batz cu un varf de sare si se adauga si ele. Se coc 2 foi (pe rand) in tava unsa si pregatita si cu hartie de copt. Se coc la foc mic spre mediu 165 grade C, cca 12-14 minute. Se lasa folie la racit fara a se indeparta hartia.
Crema :Laptele condensat se amesteca cu 50 ml. lapte, mierea si vanilia.
Gelatina se hidrateaza in putina apa rece, apoi se dizolva la bain-marie in 50 ml. lapte.Se adauga in laptele condensat si se amesteca bine.
Frisca batuta batz cu pliculetul de intaritor, se adauga si ea in amestecul de lapte condensat si se omogenizeaza. Se lasa crema la frigider pana cand se racesc foile.
Asamblare : 1 foaie, crema, 1 foaie. Lasam la frigider cateva ore, sau cat avem rabdare si gata!

 

 

RETETA IN IMAGINI

Milch Schnitte-0
Milch Schnitte-1
Milch Schnitte-2
Milch Schnitte-3

COMENTARII (20)

Michelle

Michelle 1

16.11.2009, 16:06

elena1988

elena1988 1

06.03.2011, 08:20

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!