Mile high Blueberry Muffins

de La Ancuta in Prajituri, 3 Oct 2010 | 3588 vizualizari

 

Pentru piticul meu care implineste astazi 17 luni. Cate o briosa pentru fiecare luna.

 

INGREDIENTE

  • 300 g faina
  • 1 praf de copt
  • 125 g zahar
  • 200 g iaurt
  • 2 oua
  • 1 zahar vanilat
  • 250 g afine
  • Motul:
  • 125 g afine
  • 150 g apa
  • 3 linguri zahar
  • 10 g amidon
  • 30 g apa
  • 150 g frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mile high Blueberry Muffins:

Se amesteca faina, praful de copt si zaharul. Se adauga untul moale si se amesteca.

Se bat ouale si se amesteca cu iaurtul si vanilia. Se adauga peste faina.

La final se adauga afinele si se amesteca usor.

Se pune aluatul in formele de briose, unse cu unt.

Se coc in cuptorul incins 25 de minute.

Pentru moate:

Se mixeaza in blender afinele cu 150 g apa si se dau apoi prin sita. Se adauga zaharul.

Se amesteca amidonul cu 30 g apa si adauga peste afine. Se pune pe foc si se fierbe pana se ingroasa. Se lasa sa se raceasca.

Se bate frisca lichida si se adauga siropul de afine. Se amesteca usor pana se omogenizeaza.

Se orneaza briosele cu crema de afine

TIPS-URI

1

Neavand foarte multe briose de ornat am folosit la crema de afine doar jumatate din cantitaile date.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mile high Blueberry Muffins" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

La Ancuta 1

04.10.2010, 23:45

Multumesc Lilik

Sylvia 1

05.10.2010, 10:35

La multi ani si de la mine minunat arata

La Ancuta 1

05.10.2010, 11:50

Multumesc Sylvia

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Bavareza cu ciocolata