Mille - Feuille

de Anamaria Cook in Prajituri, 3 Mar 2012 | 3871 vizualizari

 

Aceasta reteta mi sa parut asa sofisticata si dificil de facut incat am asteptat ceva pana m-am apucat de ea dar va spun ca am facut-o de doua ori intr-o saptamana dupa aia, [ur si simplu delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • 250 g aluat pentru foietaj
  • 3 linguri gem de zmeura
  • 150 ml frisca lichida
  • CREME PATISSIERE:
  • 2 oua
  • 60g zahar vanilat
  • 30g faina
  • 300ml lapte
  • GLAZURA:
  • 125 g zahar pudra
  • 2 linguri apa calduta
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mille - Feuille:

CREME PATISSIERE:

Puneti zaharul vanilat, ouale si faina intr-un castron peste care adaugati 3-4 linguri de lapte si amestecati bine pana se formeaza o crema omogena. Puneti laptele la incalzit intr-o cratita dar nu il lasati sa fiarba. Turnati laptele peste oua si amestecati energetic cu telul. Se spala cratita apoi puneti compozitia la foc mic amestecand continuu pentru 15-20 minute sau pana se ingroasa crema.

Se pune crema intr-un castron si se acopera cu folie alimentara de plastic pentru a preveni formarea unei coji la suprafata.

Presarati putina faina pe o suprafata neteda si apoi intindeti aluatul subtire(cam 1mm), apoi taiati aluatul in 3 fasii de 10X30cm, intepati cu o furculita din loc in loc si se pun la cuptor la 220 °C /425°C/gaz 7 intr-o tava cu hartie de copt pentru 10-15 minute sau pana aluatul capata o culoare aurie.

Cand sunt gata se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca.
Preparati glazura, puneti zaharul si 2 linguri de apa intr-un castron si amestecati bine, intinteti glazura peste una dintre fasii si lasati deoparte.

Luati o a doua fasie de aluat si intindeti gemul de zmeura si apoi frisca mixata.

Asezati a treia fasie de aluat peste cea cu frisca si intindeti crema de patiserie.

Deasupra asezati fasia cu glazura. Se taie in bucati si se pune la frigider pana sunt gata de servit.

POFTA BUNA!!!

 

TIPS-URI

1

Faceti foile subtiri ca se umfla in cuptor.

RETETA IN IMAGINI

Mille - Feuille-0
Mille - Feuille-1
Mille - Feuille-2
Mille - Feuille-3
Mille - Feuille-4
Mille - Feuille-5
Mille - Feuille-6
Mille - Feuille-7
Mille - Feuille-8
Mille - Feuille-9

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (12)

Laly

Laly 1

04.03.2012, 20:24

Ina deloc

Anamaria Cook

Anamaria Cook 1

04.03.2012, 20:44

@ ina- cam : nici nu ma mai gandesc la asta ca am mancat multa

Panacris

Panacris 1

06.03.2012, 07:56

Delicioasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!