Mille feuille de piure de dovleac si rata "confiată"

de Catalina L in Mancaruri cu carne, 23 Ian 2016 | 371 vizualizari

 

Va propun o reteta de sarbatoare delicioasa si usor de facut....


Pulpele de rata "confiate", sunt o delicatesa din bucataria franceza.


Carnea este gatita cel putin 2 ore, in grasime fierbinte de rata.


Apoi este acoperita cu grasime de rata si conservata in borcane .


Aproximativ in acelasi mod ca si la confit de rata se procedeaza si cu carnea de porc, de iepure etc, adica se gatesc foarte lent in grasime apoi se depoziteaza la rece pentru cateva luni bune.


Carnea devine astfel foarte frageda si suculenta. 


(sursa: Wikipedia)

 

INGREDIENTE

  • 700 g de dovleac
  • 3 cartofi mijlocii
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa esalota
  • 1-2 catei de usturoi
  • 2 pulpe de rață confiate
  • 2 linguri de bulion
  • 150 ml de apa
  • sare, piper, nucsoara
  • boia de ardei
  • patrunjel tocat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mille feuille de piure de dovleac si rata "confiată":

Pregătiți piureul de dovleac: 

Se curata de coaja dovleacul, cartofii si morcovii.

Se taie cubulete. 

Le punem in oala minune, le acoperim cu apa, punem sare si fierbem 10-15 minute de cand incepe sa suiere. 

Scurgem legumele (pastram apa). 

Mixam legumele, le condimentăm cu sare, piper, nucsoara 

Adaugam apa de gătit, dacă este necesar (în mod normal, nu este nevoie deoarece dovleacul este imbibat de apa). 

Pregătiți carnea:

Pulpele se scot din grasime (indepartati cat mai multa grasime de pe pulpe).

Se incalzesc in tigaie timp de 10 minute pana se rumenesc bine.

Le scoateti si indepartati pielea. Carnea se indeparteaza de pe os si se marunteste.

Curatati si taiati marunt ceapa si usturoiul.

Se prajesc cu un pic de grasime de la pulpe.

Puneti carnea maruntita, bulionul diluat in apa si reveniti aproximativ 10-15 minute. Condimentati.

Pe o placa de cuptor puneti 4 forme de inox (cercuri, patrate).

Puneti un strat de piure de dovleac, un strat de carne si terminati cu un strat de piure.

Se coace 15-20 minute la 200 ° C.

Cu ajutorul unei spatule depunem cu grija forma de inox plina pe o farfurie.

Indepartați forma de inox si decorati  cu boia de ardei si patrunjel tocat.

Serviti fierbinte simpla sau cu o salata verde, muraturi....... este un deliciu.

Pofta Buna!!!!

http://leblogdecata.blogspot.com/2015/12/mille-feuille-de-piure-de-dovleac-si.html

 

 

TIPS-URI

1

cand pregatiti carnea indepartati cat mai multa grasime de pe pulpe

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Mille feuille de piure de dovleac si rata "confiată" 424049
retete culinare - Mille feuille de piure de dovleac si rata "confiată" 424050
retete culinare - Mille feuille de piure de dovleac si rata "confiată" 424055
retete culinare - Mille feuille de piure de dovleac si rata "confiată" 424056
retete culinare - Mille feuille de piure de dovleac si rata "confiată" 424057
retete culinare - Mille feuille de piure de dovleac si rata "confiată" 424058
retete culinare - Mille feuille de piure de dovleac si rata "confiată" 424059
retete culinare - Mille feuille de piure de dovleac si rata "confiată" 424060
retete culinare - Mille feuille de piure de dovleac si rata "confiată" 424061
retete culinare - Mille feuille de piure de dovleac si rata "confiată" 424062
retete culinare - Mille feuille de piure de dovleac si rata "confiată" 424063
retete culinare - Mille feuille de piure de dovleac si rata "confiată" 424064
retete culinare - Mille feuille de piure de dovleac si rata "confiată" 424065

COMENTARII (13)

Camelya 1

23.01.2016, 20:31

Super!

Andra_Constantinescu 1

23.01.2016, 20:59

Bun bun!

Gicuta69 1

25.01.2016, 08:49

Ce prezentare frumoasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de legume cu soia

de ravanna 1

Supa de legume cu...

ieri la 21:05

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18