Millefeuille

de Doralinda in Prajituri, 15 Noi 2012 | 3712 vizualizari

 

E un desert adorat de sotul meu, fetitele, nu prea! Deci il gatesc mai rar, ptr ca nici eu nu mananc dulciuri, dar imi place mult sa prepar!

 

INGREDIENTE

  • Ptr Foi :
  • 250 gr faina
  • 5 gr sare
  • 125 ml apa
  • 180 gr unt
  • Ptr Crema:
  • 500ml lapte
  • putina vanilie pudra
  • 150 gr zahar
  • 75 gr faina
  • 2 oua
  • 200 gr frisca
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Millefeuille:

Preparati foile introducand mai mult din jumate din faina in apa si adaugati sarea. Turnati restul de faina cate putin si untul topit la temperatura camerei. Cand e gata, intindem aluatul pe o masa deja presarata cu faina, o decupam si intepam cu furculita, presarand putin zahar pudra. Apoi asezam intr-o tava intinsa punand deasupra un gratar ptr a nu lasa foile sa se umfle si coacem la 200C in jur de 10 minute. Scoatem tava, intoarcem tava ptr a coace putin (ptr culoare) pe cealalta parte dar stropit putin cu apa si iar zahar pudra. O lasam doar ptr cateva minute pana obtine o culoare aramie.

Ptr Crema:

Intr-o craticioara varsam laptele si adaugam vanilia incalzind usor pana incepe sa fiarba. In alta craticioara amestecam zaharul cu faina, adaugam ouale si amestecam pana compozitia devine alba. Adaugam putin lapte cald amestecand in continuare, apoi turnam tot laptele. Lasam cateva minute la foc moderat pana incepe sa fiarba. O luam de pe foc la prima fierbere si turnam in alt recipient acoperind cu film transparent peste crema calda inca; si lasam asa pana se raceste, apoi o lasam la frigider in jur de 2 ore.

Asezam 2 foi pe o farfurie (tava ) lata si punem mai mult din jumatate din crema de vanilie, apoi acoperim cu alte 2 foi si turnam restul de creama. Adaugam si frisca deasupra, apoi o foaie din placinta o farimitam cu mana si presaram deasupra apoi decoram si cu putin zahar pudra.

 

 

 

TIPS-URI

1

In crema, puteti pune putin lichior pentru a fi mai parfumat!

2

Puteti pune in al doile strat, crema de ciocolata, sau puteti adauga fructe taiate cub la crema, puteti diversifica!

3

Deasupra la ultimile foi, puteti puna glazura din zahar pudra cu o lingura de suc de lamaie, apoi puteti face un desen cu ciocolata ( cam asa se vand in magazine)

4

Daca nu vreti sa faceti foile, le puteti inlocui cu foile gata preparate si le coaceti la cuptor.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Millefeuille 188337
retete culinare - Millefeuille 188338
retete culinare - Millefeuille 188339
retete culinare - Millefeuille 188340
retete culinare - Millefeuille 188360
retete culinare - Millefeuille 188366

COMENTARII (26)

Doralinda 1

17.11.2012, 19:20

Luk

gaby_gabytza 1

19.11.2012, 11:37

Doralinda 1

19.11.2012, 12:15

Gabitza

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29