Millefeuille cu vinete, mozzarella si prosciutto

de Brindusa in Aperitive / Garnituri, 20 Mar 2012 | 950 vizualizari

 

Am fost la cumparaturi. Intr-un magazin. Si am vazut niste vinete de care m-am lipit cu maaare dragoste. Adevarul e ca n-as putea trai fara legume. In principiu incerc sa mananc legume de la mine din gradina (fara chimicale), insa acum iarna ma apuca asa o pofta de legume proaspete, incat nu mai conteaza de unde provin.

Bun, si acum ca am doua vinete, ce fac cu ele? Tot din magazin am cumparat si niste prosciutto + mozzarella. Prin urmare o sa fie o italieneasca. Buuun si mai departe? Uite asa mi-au zburatacit mie gandurile pana acasa, si m-am hotarat. Va avea multe straturi succesive din bunatatile alea cumparate. Asa ca se va numi millefeuille :)

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete nu foarte mari
  • 200 g prosciutto
  • 300 g mozzarella
  • putin parmezan ras
  • putin ulei de masline extravergine
  • busuioc si oregano uscate pt presarat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Millefeuille cu vinete, mozzarella si prosciutto:

Taie vinetele in felii subtiri si presara-le cu putina sare. Lasa-le 2-3 ore, apoi clateste-le si scurge-le bine.

Taie prosciutto in bucati mai mici si rupe mozzarella in bucatele. Daca folosesti mozzarella adevarata, n-ar trebui sa poti s-o tai cu cutitul pt ca e moale si se desface in fasii. De aceea am zis s-o rupi.

Intr-o forma sau tava mai inalta, pune straturi succesive de vanata, mozzarella, vanata, prosciutto, vanata, mozzarella, samd pana termini tot. Ultimul start sa fie mozzarella.

Toarna deasupra putin ulei de masline, presara busuioc, oregano si parmezan.

Pune tava in cuptorul incalzit la 180 C pentru 25- 35 minute. In final vinetele trebuie sa fie moi.

Se servesc calde.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Millefeuille cu vinete, mozzarella si prosciutto 153055
retete culinare - Millefeuille cu vinete, mozzarella si prosciutto 153056

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (14)

Lau 1

21.03.2012, 08:09

gustos

Laly 1

21.03.2012, 09:24

Buuuuuuun

MIUTA 1

21.03.2012, 12:42

As servi si eu ca tare bine arata imi ploua in gura de pofta

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L