Mimoza - reteta cu nr. 300

de Ina in Prajituri, 27 Oct 2012 | 58914 vizualizari

 

O prajitura delicioasa pe care am facut-o prima data in clasa a X-a, dupa o reteta preluata de la profesoara mea de chimie :D Gustul acestei prajituri compenseaza munca depusa .

 

INGREDIENTE

  • Foile:
  • 2 lingurite cu miere
  • 1 ou
  • 100 g margarina ( eu am folosit Rama)
  • o cana de zahar
  • o lingurita de bicarbonat
  • 4 linguri cu lapte
  • faina alba
  • Crema:
  • 200 g unt
  • o cana cu zahar farin
  • 250 ml. de lapte
  • 4 linguri cu gris
  • o lingura cu esenta de fistic
  • in plus : gem de prune
  • Glazura:
  • 2 albusuri
  • o cana de zahar farin
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mimoza - reteta cu nr. 300:

Foile: 

Se pun ingredientele pe foc, pana la clocot. Se lasa sa se raceasca si se pune faina cat sa obtinem un aluat nelipicios, usor de modelat .

Intindem 4  foi  pe care le coacem pe dosul tavii tapetate cu faina.  ( eu am intins foile direct pe fundul tavii )

Crema:

Frecam untul cu zaharul farin pana obtinem o spuma aerata.

Separat, fierbem 250 ml  de lapte cu 4 linguri de gris , obtinand un bulgare de consistenta unei mamaligi tari. Lasam sa se raceasca , apoi incorporam bulgarele de gris in spuma de unt cu zahar, adaugand si  o lingura cu esenta de fistic.

Asamblare:

Peste prima foaie intindem jumatate din crema de gris  si acoperim cu a doua foaie pe care o ungem cu  un strat consistent de gem de prune . Asezam a treia foaie, acoperim cu cealalta jumatate din crema de gris peste care punem ultima foaie pe care o glazuram. 

Glazura:

Frecam albusurile cu zaharul deasupra unui vas cu apa fiarta , pana se leaga bine si obtinem o spuma alba, sticloasa si care nu curge de pe tel.

Intindem glazura fierbinte peste ultimul blat, ajutandu-ne de un cutit cu lama lata. Cand glazura se intareste, acoperim prajitura cu o folie alimentara peste care asezam o placa dreapta ( un tocator, eventual ) si greutati, pentru uniformizarea cremelor si fragezirea mai rapida a foilor.  Pastrarea   greutatilor pe prajitura se face doar pentru  2-3 ore , dupa care prajitura se tine la rece  inca cel putin 24 ore inainte de a se portiona.  

 

TIPS-URI

1

Desi gemul de prune se preteaza cel mai bine la aceasta prajitura, el poate fi inlocuit cu orice alt tip de gem acrisor ( ex. de caise)

2

La realizare glazurii nu exagerati cu frecatul albusurilor pe baia de apa fierbinte, intrucat riscati sa se pietrifice si sa nu mai puteti intinde glazura pe prajitura . Eu asta am patit :"> , de aceea am incercat sa salvez situatia cu fulgi de cocos presarati peste "gramajoarele" de glazura :"> :">

RETETA IN IMAGINI

Mimoza - reteta cu nr. 300-0
Mimoza - reteta cu nr. 300-1
Mimoza - reteta cu nr. 300-2
Mimoza - reteta cu nr. 300-3
Mimoza - reteta cu nr. 300-4
Mimoza - reteta cu nr. 300-5
Mimoza - reteta cu nr. 300-6
Mimoza - reteta cu nr. 300-7
Mimoza - reteta cu nr. 300-8
Mimoza - reteta cu nr. 300-9
Mimoza - reteta cu nr. 300-10
Mimoza - reteta cu nr. 300-11
Mimoza - reteta cu nr. 300-12
Mimoza - reteta cu nr. 300-13
Mimoza - reteta cu nr. 300-14
Mimoza - reteta cu nr. 300-15
Mimoza - reteta cu nr. 300-16
Mimoza - reteta cu nr. 300-17
Mimoza - reteta cu nr. 300-18
Mimoza - reteta cu nr. 300-19
Mimoza - reteta cu nr. 300-20

COMENTARII (124)

Cris2711

Cris2711 1

30.06.2013, 12:00

e beton praji asta a ta

Alexandra Burz

Alexandra Burz 1

26.11.2013, 11:32

cat de bine arata...

claudiaO

claudiaO 1

26.11.2013, 11:44

arata bine tare..cred ca este foarte buna ...hmmm

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!