Minciunele

de merisor in Dulciuri, 19 Noi 2013 | 28986 vizualizari

 

Imi era dor de acest desert, asa ca azi l-am prestat.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 400 gr iaurt
  • 5 linguri zahar
  • 1 lingurita sare
  • 900 gr faina
  • 1 varf lingurita bicarbonat
  • coaja rasa de portocala
  • esenta de portocala
  • 1 lingura zahar pudra
  • 200 ml ulei pentru prajit
Portii: 35
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Minciunele:

Intr-un bol, se freaca ouale impreuna cu zaharul si sarea, pana se lichefiaza apoi se adauga iaurtul, coaja rasa si esenta de portocala, apoi incepem sa incorporam faina amestecata cu bicarbonatul.

Amestecam totul in bol, apoi rasturnam pe masa de lucru si adaugam faina pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini.

Invelim aluatul intr-o folie si il lasam la odihnit 30 de minute.

Dupa scurgerea timpului, ungem masa cu putin ulei si intindem aluatul in foi subtiri cat lama unui cutit, dar cea de langa maner.

Decupam aluatul in dreptunghiuri nu prea mari.

Facem o incizie la mijlocul dreptunghiului si trecem un capat al acestuia prin incizie, rasucind usor sa-i dam o forma ca de fundita.

Punem uleiul la incins,iar cand incepe sa sfaraie scufundam minciunelele in ulei si le prajim pe ambele parti, cate un minut, pana se rumenesc frumos,

Le scoatem intr-o sita, iar cand se racesc le pudram cu zahar.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Minciunele-0
Minciunele-1
Minciunele-2
Minciunele-3
Minciunele-4

COMENTARII (31)

gaby_duceag

gaby_duceag 1

20.11.2013, 23:07

cand ai spus tu minciunelele astea de io nu le-am auzit?
)

Andreea Caroline

Andreea Caroline 1

20.11.2013, 23:26

dantes

dantes 1

28.09.2014, 10:17

Bune!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!