Minestrone

de dentistutza in Mancaruri de post, 13 Mar 2011 | 2624 vizualizari

 

Este o supa consistenta si hranitoare care poate contine orice leguma/zarzavat, dupa bunul plac al fiecarei gospodine si dupa continutul frigiderului..
.Reteta mea este de post dar se poate face si in versiune " de dulce" cu carnita sau pe baza de supa de carne in loc de apa .Se poate face si cu adaos de paste mici sau orez.
Eu de fiecare data o asezonez altfel si de aceea nu ma plictisesc sa o fac sau sa o pap, mai cu seama ca nu are multe calorii...

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa tocata solzisori
  • 2 morcovi
  • 1/2 capatana telina din cele grasutze, olandeze
  • 1 conserva cu fasole boabe scurse si spalate
  • 2 cartofi
  • 1/2 varza
  • 2-3 catei usturoi
  • mirodenii:  coriandru, rozmarin, ardeias iute uscat pisat,tarhon maruntit
  • sare
  • 3-4 linguri ulei masline
  • optional 2 rosii decojite proaspete sau din conserva
  • optional paste micute sau cus-cus sau orez-cam 2 pumni
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Minestrone:

Indiferent ce zarzavaturi sau legume puneti, procedeul este acesta:

In oala mare se pune uleiul de masline, la foc potrivit. Cand este cald se pun la calit ceapa,morcovul, telina taiate cubulete fine si usturoiul zdrobit. Se amesteca din cand in cand pentru cateva minute. Apoi se adauga varza taiata mic si cam 1.5 l. apa. Se lasa sa fiarba la foc mediu si dupa ce a clocotit cateva minute se adauga si cartofii cubulete. Incepem sa asezonam cu ierburile aromatice si sare pe gustate. Important este ardeiasul maruntit- cativa fulgi sunt suficienti pt. a da un pic de iuteala.

Se lasa la fiert cam 20 min. la foc domol. Daca doriti acesta este momentul pt a  pune si rosiile tocate si/sau pastele si/sau orezul. Se mai lasa la fiert cel putin 10-12 minute in cazul in care s-au adaugat paste/orez.

Servim fierbinte eventual cu o picatura de ulei bun de masline si cu niste bruschete crocante alaturi.

 

TIPS-URI

1

se poate experimenta si cu-ardei gras, fasole galbena, dovlecei,porumb boabe...dupa gust!!!

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Minestrone 91464
retete culinare - Minestrone 91465
retete culinare - Minestrone 91466

COMENTARII (14)

LUK 1

14.03.2011, 23:02

Criss 1

15.03.2011, 11:59

Cris2711 1

09.04.2011, 16:34

place

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pogacele cu cascaval

de Rocsi 9

Pogacele cu...

ieri la 22:28

Fursecuri umplute cu nuca de cocos

de nadea68 5

Fursecuri umplute...

ieri la 21:55

Ciuperci umplute cu praz si mozzarella

de GeorgiG 4

Ciuperci umplute...

ieri la 20:59