Mini chec cu afine

de adriana65 in Prajituri, 14 Oct 2013 | 1171 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • - 3 ouă
  • - 250 g zahăr brun
  • - 200 g unt
  • - 150 ml lapte
  • - 280 g făină
  • - 1/2 linguriţă praf de copt
  • - 1/2 linguriţă bicarbonat de sodiu
  • - 1 linguriţă extract de vanilie
  • - 200 g afine
  • - 1 plic glazură de migdale Dr Oetker
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini chec cu afine:

Pentru prepararea blatului se separă ouăle;  cu ajutorul robotului de bucătărie se freacă gălbenuşurile cu zahărul până devin spumoase. Se adaugă untul moale, se omogenizează apoi se adaugă extractul de vanilie.

Se adaugă jumătate din cantitatea de lapte,  jumătate din cantitatea de făină amestecată în prealabil cu praf de copt şi bicarbonat. Se omogenizează cu ajutorul unei spatule, apoi se adaugă restul de lapte şi albuşurile bătute spumă tare. Se încorporează uşor şi restul de făină. La sfârşit se adaugă afinele proaspete sau congelate. Aluatul obţinut se repartizează în tava specială unsă cu unt şi tapetată cu făină sau într-o tavă pentru  chec sau prăjituri obişnuită. 

Tava se pune în cuptorul încălzit la 190 grade C unde se lasă aproximativ 25 minute. Faceţi proba cu scobitoarea. Calde încă, mini checurile se scot din tavă. Glazura preparată conform indicaţiilor de pe pachet se toarnă,  apoi se întinde peste fiecare bucată de mini  chec rece.  Se ornează cu boabe de afine şi frunze de mentă.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Mini chec cu afine 268781
retete culinare - Mini chec cu afine 268782
retete culinare - Mini chec cu afine 268784
retete culinare - Mini chec cu afine 268786

COMENTARII (26)

diaconta 1

15.10.2013, 22:23

Superb si delicios

Julia_Snow 1

27.03.2014, 09:29

Arata grozav!

adriana65 1

27.03.2014, 17:41

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55