Mini chec cu cacao si nuca

de Constelatialeu in Dulciuri, 28 Ian 2016 | 4184 vizualizari

 

Am folosit 12 forme de ceramica diametrul de 10 cm si 12 forme de silicon mai mici Au iesit cam ciufulite ca a dat un pic peste forma, dar si eu sunt ciufulita, deci seamana cu mine....

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 8 linguri de ulei
  • 8 linguri apa
  • 2 cani zahar ( cana de ceai)
  • 2 cani de faina
  • 50 g cacao
  • zeama de la o lamaie
  • un praf de sare
  • nuca taiata grosier
  • drajeuri de ciocolata pentru decor
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini chec cu cacao si nuca:

Albusurile cu un praf de sare le batem bine pana obtinem o spuma tare, apoi adaugam zaharul si continuam sa batem pana obtinem o bezea tare, adaugam si zeama de lamaie.

Galbenusurile le amestecam cu uleiul si apa, apoi le incorporam in bezeaua obtinuta, amestecam cu miscari lente, la final adaugam faian si cacaoa, avand grija sa amestecam de jos in sus cu miscari lente. Am uns formele de ceramica si am asezat pe fundul formei hartiute de briose (n-am gasit hartiute prea mari), in formele de silicon am asezat tot hartiute de briose, apoi am impartit compozitia in toate formele.

Deasupra am presarat nuca taiata grosier si drajeuri de ciocolata, am baga formele la cuptorul preincalzit, am facut testul scobitorii, cand s-au copt am scos formele din cuptor si apoi le-am scos din formele de ceramica si silicon, le-am lasat la racit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini chec cu cacao si nuca" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Briose cu cafea si alune