Mini chec pufos cu ciocolata

de AdriiAdi in Prajituri, 22 Feb 2013 | 1976 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 250 gr zahar
  • 250 gr unt sau margarina
  • 25 gr faina
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • coaja rasa de lamaie
  • 4 linguri fulgi ciocolata sau finetti
  • jumatate de plic praf de copt
  • 2 linguri de unt pt forme
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini chec pufos cu ciocolata:

Mixezi untul moale la temperatura camerei impreuna cu zaharul si zaharul vanilat pana obtii o spuma omogena,in care nu se mai simt cristalele de zahar

Adaugi treptat ouale si coaja de lamaie, mixezi in continuare pana se dizolva zaharul.

In aceasta compozitie incorporezi faina cernuta cu praful de copt si omogenizezi (impreuna cu fulgii ).

Ungi si tapetezi cu hartie forme de briose sau chec si torni compozitia usor pana la 3/4 din inaltimea lor si cu ajutorul unui pos subtire la varf( pui crema de ciocolata finetti.)

Cand s-au rumenit usor le scoti si le probezi cu o scobitoare.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Mini chec pufos cu ciocolata 206251
retete culinare - Mini chec pufos cu ciocolata 206252
retete culinare - Mini chec pufos cu ciocolata 206253

COMENTARII (6)

MotanLaOale 1

22.02.2013, 15:22

Lau 1

22.02.2013, 19:59

Rocsi 1

22.02.2013, 22:23

Cat de bun!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nucă și pastă de măceșe

Foietaj cu nucă...

ieri la 20:21

Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Mâncare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55