Mini cheesecake cu ananas si ciocolata

de laura_n in Dulciuri, 19 Feb 2016 | 995 vizualizari

 

Se stie cat de mult imi place cheesecake-ul, asa ca pentru un nou episod din provocarea Cutia Misterioasa, nu am stat pe ganduri si am prestat o deliciosenie, atat de cremoasa si parfumata, pentru colectia mea! 


 

 

INGREDIENTE

  • 1 conserva ananas cuburi (600 gr)
  • 1 cutie mascarpone (250 gr)
  • 1 ou
  • 2 linguri zahar pudra vanilat
  • 150 gr biscuiti cu unt
  • 50 gr unt
  • 1 conserva mandarine
  • 4 linguri zahar brut
  • 1 lingura amidon
  • 100 gr ciocolata neagra
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini cheesecake cu ananas si ciocolata:

Pregatim formele in care vom coace tortuletele. Eu am folosit trei inele din inox pe care le-am asezat pe o tava.

Macinam biscuitii fin, la robot. Topim untul si il adaugam peste biscuiti. Amestecam sa se distribuie uniform, apoi impartim compozitia in cele trei, asezand cate un strat in fiecare forma de copt. Presam ca sa obtinem o baza uniforma, punem la copt, cam 10 minute.

Intre timp, deschidem conserva cu ananas, jumatate din cuburile de ananas le pasam fin cu ajutorul unui blender. Adaugam branza mascarpone, zaharul pudra, oul si mixam bine.

Scoatem tava din cuptor, turnam compozitia in cele trei forme, in mod egal, lasand 1 cm margine pentru ca la copt, se vor umfla.

Lasam la copt, aproximativ 40 min, la foc potrivit, dupa care inchidem focul si lasam tava in cuptor sa se tempereze. Tortuletele se vor aseza frumos.

Le scoatem, apoi le dam la rece pentru cateva ore.

Intre timp, caramelizam 4 linguri de zahar brut, adaugam sucul din conserva de ananas si amestecam pana se omogenizeaza. Desfacem o lingura de amidon in putina apa sau suc de ananas, adaugam peste caramel si amestecam pana capata consistenta. Adaugam restul de ananas pe care il taiem in cuburi si mai mici si lasam sa se tempereze.

Tortuletele le garnisim cu ananas in caramel sau feliute de mandarine pentru aspect, dar si un plus de gust!

Ciocolata neagra o topim in putin sos caramel, glazuram dupa bunul gust.

Le dam la rece pana la servire. Sunt extrem de cremoase, parfumate.

 

 

 

TIPS-URI

1

Nota: de la Vladut, bucatarul de la Neata, am invatat sa nu folosesc ananas crud (proaspat) in combinatie cu branza, sau pentru compozitii cu gelatina. Mentionez ca am facut acest lucru de doua ori, anterior, si a rezultat un gust amar. Ananasul proaspat, crud are o enzime care in contact cu branza transforma gustul acestia intr-unul amarui.

RETETA IN IMAGINI

Mini cheesecake cu ananas si ciocolata-0
Mini cheesecake cu ananas si ciocolata-1
Mini cheesecake cu ananas si ciocolata-2
Mini cheesecake cu ananas si ciocolata-3
Mini cheesecake cu ananas si ciocolata-4
Mini cheesecake cu ananas si ciocolata-5
Mini cheesecake cu ananas si ciocolata-6
Mini cheesecake cu ananas si ciocolata-7
Mini cheesecake cu ananas si ciocolata-8
Mini cheesecake cu ananas si ciocolata-9
Mini cheesecake cu ananas si ciocolata-10

COMENTARII (29)

Gicuta69

Gicuta69 1

24.02.2016, 10:54

Arata intr-un mare fel!

ralu_ca

ralu_ca 1

25.02.2016, 14:51

jolygina

jolygina 1

17.04.2016, 08:55

ce frumusete

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!