Mini cheesecake cu capsuni

de anca_rm in Prajituri, 6 Iun 2014 | 1499 vizualizari

 

Am plecat de la o poza si am ajuns la asta , am facut in functie de ceea ce ne place .

 

INGREDIENTE

Pt blat:

  • 6 oua
  • 4 linguri apa rece
  •  praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • un praf de sare

Pt crema de branza

  • 500 gr branza
  • 200 gr capsuni
  • 200 ml frisca
  • 3 linguri de zahar
  • 5 gr gelatina

Pt jeleu :

  • 300 gr capsuni
  • 3 linguri zahar
  • 5 grame gelatin
Portii: 20
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini cheesecake cu capsuni:

Blat :

Pregatim o tava mare (eu am folosit tava de la cuptor) si pornim cuptorul la 180 grade

Separam ouale si albusurile le batem spuma tare impreuna cu zaharul si putina sare (cam un varf de cutit de sare), adaugam galbenusurile si renuntam la mixer.

Cu o lingura de lemn continuam sa amestecam prin rasturnare adaugand cate 2 linguri de faina (faina amestecata cu praful de copt si cu cacao ), si o lingura de apa pana cand terminam .

Turnam aluatul in tava si dam la cuptor pentru 15 minute . O sa aveti un blat subtire , cam de un deget grosime .

Pregatim crema de branza : branza de vaci o facem pasta cu ajutorul mixerului , punem zahar si frisca si batem bine (gustati poate mai trebuie zahar), adaugam capsunile spalate si batem in continuare pana se coloreaza branza . Adaugam si gelatina topita si omogenizam .

 Lasam deoparte la temperature camerei .

Pregatim si jeleul de capsuni : intr-o craticioara punem pe foc capsunile  spalate impreuna cu zaharul , le lasam sa-si lase zeama (cam 5 minute ) amestecand din cand in cand sa nu se prinda . Lasam putin la racorit si ii zdrobim cu blenderul sau cu o furculita . Adaugam si gelatina topita si lasam sa se raceasca .

Cand blatul este copt il scoatem din cuptor , il racim si taiem cu o forma rotunda ( eu am folosit un inel)  , au iesit 20 de bucati .  Cu ajutorul inelului punem crema peste blat (cate 1.5 linguri pe unul , dar asta depinde de marimea formei ) si jeleul de capsuni .  Formam cate o bucata sau doua (daca aveti mai multe ineel puteti face cate inele aveti) o data si o punem pe o tava sau pe farfurie .

Dam la frigider si lasam cel putin 2 ore inainte de servire .

Decorati dupa plac .

Am folosit la décor frisca , capsune si frunze de menta.

 

 

 

 

TIPS-URI

1

se poate sub orice alta forma si cu orice alt fruct

2

am folosit branza de vaci facuta in casa

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Mini cheesecake cu capsuni 324662
retete culinare - Mini cheesecake cu capsuni 324663
retete culinare - Mini cheesecake cu capsuni 324664
retete culinare - Mini cheesecake cu capsuni 324665
retete culinare - Mini cheesecake cu capsuni 324666
retete culinare - Mini cheesecake cu capsuni 324667
retete culinare - Mini cheesecake cu capsuni 324668
retete culinare - Mini cheesecake cu capsuni 324669
retete culinare - Mini cheesecake cu capsuni 324679

COMENTARII (20)

Rocsi 1

07.06.2014, 21:18

Ce delicios!

Criss 1

07.06.2014, 22:01

Adele 1

09.06.2014, 13:53

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S