Mini cheesecake sarate cu sunca si nuci

de alba_zori in Aperitive / Garnituri, 13 Iun 2013 | 4154 vizualizari

 

Un aperitiv minunat,satios si frumos!Daca vreti mai putine decat 30 de bucati de mini cheesecake-uri atunci impartiti cantitatile in doua.Va asigur ca sunt minunate pentru oaspeti!

 

INGREDIENTE

  • Pentru baza cu grisine:
  • 150 grame de grisine macinate bine cu blenderul
  • 70 sau 80 ml margarina topita
  • Pentru crema cheesecake:
  • 2 felii de sunca presata,prosciutto cotto
  • 200 gr philadelphia,o cutie
  • 200 ml smantana pentru batut
  • putin lapte
  • 6 gr foi de gelatina
  • sare

Pentru ornat:

  • bucatele de nuci
  • prosciutto taiate cu formele de taiat biscuitii tip flori si fluturasi.
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini cheesecake sarate cu sunca si nuci:

Pentru baza de cheesecake,am facut grisinele foarte fine ca si faina cu ajutorul blenderului asa cum se vede in poza,am topit margarina si am adaugat-o,a devenit o compozitie putin sfaramicioasa dar care am asezat-o in formele mele mici de muffin cu o lingurita impingand bine compozitia la fund ca sa se compacteze,sfatuiesc sa faceti un strat de un centimetru si jumate macar la fiecare portie.Asadar le-am pus pe o tava si bagat la frigider 30 minute la intarit.

Am pregatit si crema,am pus intr-o tava cu apa foarte rece foile de gelatina una cate una,si le-am lasat 10 minute ca sa umfle bine.

Am pus crema de branza philadelphia intr-un bol,am adaugat smantana de batut si am mixat pana a devenit spuma,am pus putin lapte ,cam 50 ml,la incalzit intr-o craticioara mica in care am dizolvat foile de gelatina stoarse bine inainte,a devenit ca un sirop,nu l-am lasat sa fiarba.

Am adaugat cate putin din crema la gelatina si asa am amestecat totul foarte bine,am taiat si cele doua felii de sunca presata,prosciutto cotto taiata bucatele mici si adaugat la crema.

Am pregatit un poche si am pus crema in ea,am facut ciufuri peste baza de grisine din forme si am vazut ca foarte repede se intareste,am facut si floricele din sunca,fluturasi,si frunzele din nuca.Le-am lasat la frigider putin pana la ora mesei.

Au iesit senzationale cred eu!  

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini cheesecake sarate cu sunca si nuci" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Baghete picante din foietaj