Mini croissante

de Lau in Dulciuri, 15 Mar 2012 | 5078 vizualizari

 

inspiratia diaconta,multumesc de reteta sunt delicioase

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 1 plic drojdie
  • 250 ml lapte
  • 40 g zahar
  • 3 linguri unt topit
  • 1 lingurita sare
  • PENTRU IMPACHETAT
  • 200 g unt
  • 3 linguri faina
  • UNS
  • 1 ou
  • 2 linguri lapte
  • UMPLUTURA
  • marmelada de visine
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini croissante:

Cernem faina si o amestecam cu zaharul, sarea si drojdia. Adaugam si cele 3 linguri de unt racit, adaugam laptele rece si framantam un aluat nelipicios si elastic. Acoperim si lasam intr-un loc calduros 1 ora, sa fie lipsit de aer si curenti.

Cele 200 g unt la temperatura camerei le amestecam cu faina si punem la frigider pana dospeste aluatul.

Pe masa infainata scoatem aluatul si intindem o foaie dreptunghiulara, ungem cu 2/3 din unt, apoi impachetam foaia in 3, aducand partea de sus in  mijloc si cea de jos peste partea de sus. Punem aluatul intr-o punga si dam la frigider 1 ora. Scoatem alautul si procedam ca la etapa anterioara, il ungem cu untul ramas, impaturim si dam la frigider 1 ora. Il scoatem, il intindem si il impaturim si il dam pentru ultima oara la frigider,

Intindem o foaie dreptunghiulara si taiem tringhiuri, asezam umplutura pe partea lata si rulam de la baza spre varf. Le asezam in tava cu distanta intre ele si le lasam sa creasca intr-un loc cald. Le ungem cu oul batut cu lapte si dam la cuptor pentru cca 30 min.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini croissante" nu uita sa-i faci un review.
 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cornuri cu nuca si dulceata de macese