Mini - eclere

de DinDragostePentruGatit in Dulciuri, 22 Ian 2013 | 5885 vizualizari

 

Am vorbit cu tata la telefon azi și mi-a spus că a fost în vizită la cineva și a mâncat semi-eclere :)), am râs... Mi-am adus aminte și eu de mini-eclerele mele, le pregătesc cu drag de câte ori am ocazia, după rețeta mătușii mele.

Chiar sunt uşor de pregătit şi sunt bune pentru orice împrejurare. Reușita-i garantată :))...

 

INGREDIENTE

Aluat

  • 3 ouă;
  • 1 căni apă;
  • 1 căni făină;
  • 70 g unt;
  • sare.

Crema de patiserie

  • 500 mL lapte 3% grăsime,
  • 100 g unt;
  • 4-5 lg zahăr;
  • 2 ouă;
  • 2 lg amidon;
  • 2 fiole esență de vanilie;
  • un praf de sare.

Glazura

  • 100-150 g ciocolată (de data aceasta am folosit ciocolată cu alune);
  • 20-30 g unt.
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini - eclere:

 

Aluat

1. Într-o cratiţă se fierbe apa, se adaugă untul şi sarea. 

2. Se dă la o parte şi se adaugă făina, amestecând bine cu telul să nu se formeze cocoloaşe. 

3. Se lasă la răcit.  

4. Se adaugă ouăle, unul câte unul. 

5. Aluatul răcit se pune într-o pungă rezistentă sau alte ustensile de patiserie şi se formează mini-eclerele într-o tavă acoperită  cu  hârtie de copt.

Se coc timp de 30-35 minute la foc potrivit.

După ce s-au răcit se taie pe o parte (nu până la capăt) şi se umplu cu cremă.

Crema 

1. Se amestecă ouăle ca pentru omletă cu zahăr, un praf de sare; se adaugă laptele și amidonul.

2. Amestecul obținut se pune pe foc sau la bain-marie, se amestecă continuu până când se îngroașă. 

3. Se ia de pe foc, se adaugă untul și esența de vanilie.  

Se lasă să se răcească.

Glazura

Se topeşte ciocolata (la microunde sau bain-marie), se adaugă untul şi se glazurează fiecare mini-ecler.

 

Poftă bună!

 

 

TIPS-URI

1

Se pot servi şi imediat cine-i nerăbdător... însă sunt mai bune după ce s-au "odihnit" câteva ore la frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini - eclere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

diana_k 1

23.01.2013, 09:21

foarte bune

DinDragostePentruGatit 1

23.01.2013, 11:36

Multumesc, Diana.

mihha 1

07.09.2013, 17:29

mai trebuie adaugata faina la coji este prea moale

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Strudel cu dovleac