Mini - eclere

de DinDragostePentruGatit in Dulciuri, 22 Ian 2013 | 3727 vizualizari

 

Am vorbit cu tata la telefon azi și mi-a spus că a fost în vizită la cineva și a mâncat semi-eclere :)), am râs... Mi-am adus aminte și eu de mini-eclerele mele, le pregătesc cu drag de câte ori am ocazia, după rețeta mătușii mele.

Chiar sunt uşor de pregătit şi sunt bune pentru orice împrejurare. Reușita-i garantată :))...

 

INGREDIENTE

Aluat

  • 3 ouă;
  • 1 căni apă;
  • 1 căni făină;
  • 70 g unt;
  • sare.

Crema de patiserie

  • 500 mL lapte 3% grăsime,
  • 100 g unt;
  • 4-5 lg zahăr;
  • 2 ouă;
  • 2 lg amidon;
  • 2 fiole esență de vanilie;
  • un praf de sare.

Glazura

  • 100-150 g ciocolată (de data aceasta am folosit ciocolată cu alune);
  • 20-30 g unt.
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini - eclere:

 

Aluat

1. Într-o cratiţă se fierbe apa, se adaugă untul şi sarea. 

2. Se dă la o parte şi se adaugă făina, amestecând bine cu telul să nu se formeze cocoloaşe. 

3. Se lasă la răcit.  

4. Se adaugă ouăle, unul câte unul. 

5. Aluatul răcit se pune într-o pungă rezistentă sau alte ustensile de patiserie şi se formează mini-eclerele într-o tavă acoperită  cu  hârtie de copt.

Se coc timp de 30-35 minute la foc potrivit.

După ce s-au răcit se taie pe o parte (nu până la capăt) şi se umplu cu cremă.

Crema 

1. Se amestecă ouăle ca pentru omletă cu zahăr, un praf de sare; se adaugă laptele și amidonul.

2. Amestecul obținut se pune pe foc sau la bain-marie, se amestecă continuu până când se îngroașă. 

3. Se ia de pe foc, se adaugă untul și esența de vanilie.  

Se lasă să se răcească.

Glazura

Se topeşte ciocolata (la microunde sau bain-marie), se adaugă untul şi se glazurează fiecare mini-ecler.

 

Poftă bună!

 

 

 

TIPS-URI

1

Se pot servi şi imediat cine-i nerăbdător... însă sunt mai bune după ce s-au "odihnit" câteva ore la frigider.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Mini - eclere 199302
retete culinare - Mini - eclere 199303
retete culinare - Mini - eclere 199304
retete culinare - Mini - eclere 199305
retete culinare - Mini - eclere 199306
retete culinare - Mini - eclere 199307
retete culinare - Mini - eclere 199309
retete culinare - Mini - eclere 199310

COMENTARII (34)

diana_k 1

23.01.2013, 09:21

foarte bune

DinDragostePentruGatit 1

23.01.2013, 11:36

Multumesc, Diana.

mihha 1

07.09.2013, 17:29

mai trebuie adaugata faina la coji este prea moale

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: