Mini eclere cu crema de ness(Bucataras Senzational)

de Lavinia in Prajituri, 29 Apr 2013 | 18882 vizualizari

 

Cand am vazut caciulita de Bucataras Senzational am ramas ...wow:x Mi-ati facut ziua extraordinara!Va multumesc ,sunteti minunati!Si acum sa va invit la niste mini eclere delicioase cu crema de ness...

 

INGREDIENTE

Aluat/Coji:

  • 150 ml apa
  • 40 ml ulei
  • 100 g faina
  • 3 oua
  • un praf de sare

crema:

  • 500 ml lapte
  • 5 linguri de zahar
  • 3 galbenusuri
  • semintele de la o pastaie de vanilie
  • 1 plic zahar vanilat
  • 3 lingurite ness
  • 50 g amidon

Glazura:

  • ciocolata topita alba si neagra(cu lapte)
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini eclere cu crema de ness(Bucataras Senzational):

Pentru coji puneti apa la fiert cu uleiul si un praf de sare. Cand a inceput sa clocoteasca adaugati faina si amestecati energic pana cand aluatul se desprinde de peretii cratitei. Lasati putin sa se raceasca(cca 10 min) apoi adaugati treptat cate un ou si omogenizati bine compozitia dupa fiecare ou. Tapetati o tava mare (40/30 cm) cu hartie de copt si cu ajutorul unui poche/pungi taiate in varf formati eclere de 4 cm lungime .(Mie mi-au iesit 16 mini eclere) Introduceti eclerele in cuptorul preincalzit pana se rumenesc usor apoi mai lasati 10 minute cu usa cuptorului intredeschisa .

Cand sunt perfect racite le taiati in 2 pe orizontal. Pentru crema puneti la fiert 400 ml lapte cu semintele de la o pastaie de vanilie si zaharul vanilat. Separat mixati galbenusurile cu zaharul ,apoi adaugati nessul,amidonul si restul de lapte(100 ml) Adaugati laptele fierbinte in fir subtire peste galbenusuri si puneti crema pe foc mic pana se ingroasa ca o budinca.

Umpleti eclerele cu crema racita si decorati cu glazura de ciocolata.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca doriti o cantitate mai mare de eclere dublati cantitatile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini eclere cu crema de ness(Bucataras Senzational)" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu crema de ness si nuca