Mini guguluf

de mamaieelena in Prajituri, 22 Iun 2012 | 4581 vizualizari

 

Pentru ca mi-am achizitionat de curand forma am avut curiozitatea sa si prepar ceva ca sa pot proba forma si iata ce am pregatit;

 

INGREDIENTE

  • 1 kg mere
  • 250 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 lingurite cu scortisoara
  • 100 g nuci macinate mare
  • 350-400 g faina
  • 1 pachet de margarina
  • 2 lingurite bicarbonat
  • 1/2 pachet cu praf de copt (aprox.1 si jumatate lingurita)
  • 1 fiola cu esenta de migdale optional
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini guguluf:

Se spala si se curata merele, apoi se dau prin razatoarea cu ochiuri mari. Se pune zaharul si se amesteca, la fel si mirodeniile. Separat faina se amesteca cu bicarbonatul, praful de copt si margarina. Peste faina se pun merele care au fost amestecate cu zaharul si toate ingredientele enumerate mai sus. Forma se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina, dupa care cu ajutorul unei lingurite punem din compozitia de mai sus in forma. Se pune la cuptorul incins la 200 grade pana trece testul cu scobitoarea.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Bineinteles ca eu nu am facut decat 2 portii de guguluf si restul am pus intr-o tava deoarece compozitia este pentru o tava de aragaz.

2

As dori sa precizez ca este o prajitura de post

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini guguluf" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chec cu mere caramelizate