Mini guguluf

de Laly in Prajituri, 22 Iul 2010 | 1891 vizualizari

 

Si pentru ca am achizitionat niste forme minunate de mini-guguluf am zis sa le si testez.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina
  • 300 gr zahar
  • 50 ml ulei
  • 3 oua
  • 1 plic praf de copt
  • 1 esenta de vanilie
  • 1 portocala
  • GLAZURA:
  • toping de ciocolata sau
  • 100 gr zahar pudra
  • 4 linguri suc de portocala
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini guguluf:

Se spala portocala,se taie si se pune in mixer.Se porneste mixerul si se mixeaza pana cand devine o pasta.

Se adauga galbenusurile,zaharul si uleiul,si se mai mesteca pana cand amestecul devine omogen.

Se varsa amestecul intr-un castron.Se adauga faina amestecata impreuna cu praful de copt si se mesteca incet cu o lingura de lemn.Se adauga si esenta de vanilie.

Separat se bat si albusurile,care se adauga compozitiei de galbenus,amestecand in acelasi sens.

Se varsa amestecul in orice fel de forma aveti.Se coace pana devine auriu deasupra,sau pana cand scobitoarea iese curata.

Se glazureaza cu toping de ciocolata sau se face o glazura de portocala.

Intr-o craticioara se amesteca zaharul cu sucul de portocala pana ce acesta se topeste.Se unge prajitura cu acest amestec.

 

COMENTARII (19)

mena29 1

23.07.2010, 16:14

ce bun a fost

Ina 1

23.07.2010, 21:17

vreu guguluf!!!!

elena1988 1

24.02.2011, 09:55

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41