Mini guguluf cu crema mascarpone

de anca_rm in Prajituri, 5 Mai 2015 | 1015 vizualizari

 

O reteta simpla, dar buna si usor racoritoare datorita aromei de lamaie.Daca nu aveti forme de guguluf se pot folosi formele de briose sau, de ce nu se poate pune intr-o froma de chec.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 1 lamaie(coaja si zeama)
  • 1 lingurita praf de copt
  • 100 g zahar
  • 200 ml iaurt
  • 170 g faina
  • 50 ml ulei
  • Pentru crema :
  • -100 ml mascarpone
  • -100 ml frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini guguluf cu crema mascarpone:

Pregatim formele de guguluf sau de briose. Eu am folosit forme noi de silicon pe care le-am uns bine cu unt.

Intr-un castron spargem ouale si le mixam pana se spumeaza impreuna cu zaharul . Adaugam iaurtul coaja si zeama de lamaie, uleiul si praful de copt amestecat in prealabil cu praful de copt.

Omogenizam foarte bine si punem in forme cate 1-2 linguri de compozitie.

Dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 15-20 minute.

Scoatem tava din cuptor si lasam sa se raceasca . Apoi le scoatem din forma si le punem cu gaurica in sus astfel incat sa le putem umple cu  crema.

Mascarponele il mixam impreuna cu frisca si eventual zahar daca doriti si cu ajutorul unui pos umplem guguluful.

In mijloc eu am asezat cate o migdale si le-am dat la rece cateva ore.

 

 

 

TIPS-URI

1

coaceti-le pana trec testul scobitorii, cand iese scobitoarea curata atunci sunt gata

RETETA IN IMAGINI

Mini guguluf cu crema mascarpone-0
Mini guguluf cu crema mascarpone-1
Mini guguluf cu crema mascarpone-2
Mini guguluf cu crema mascarpone-3

COMENTARII (16)

Bunica

Bunica 1

05.05.2015, 16:35

Ce drăguțele sunt!

MOKUSKA

MOKUSKA 1

05.05.2015, 16:41

Ce frumoase sunt

Rocsi

Rocsi 1

05.05.2015, 20:29

Ce frumosi!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!